Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A Volvo Cars 180 km/órában korlátozza minden autója végsebességét, kihangsúlyozva a gyorshajtás veszélyeit

2019. március 05. - Várkonyi Gábor Autóblog

A Volvo a Vision 2020 programjának célkitűzése értelmében 2020-ra nullára kívánja csökkenteni az új Volvo gépkocsiban súlyos vagy halálos balesetet szenvedő utasok számát, ezért 2020 tavaszától gyártandó autóiban 180 km/órában korlátozza azok végsebességét.

A vállalat amióta kínai kézben van többször bizonyította, hogy hozzáállása az autóipar trendjeihez nem éppen a követő jelzővel illethető,  sokkal inkább alakító szerep jellemző a márkára. A bejelentés továbbá remek időérzékről tesz tanúbizonyságot, hiszen előbb-utóbb az utolsó németországi bástya is ledől, ahol az elmúlt hetekben újra és újra fellángol a vita az autópályák sebességkorlátozása kapcsán. Én magam ezt nem pártolom, de megértem azok érveit is, akik szeretnék. Mivel a márka vásárlókörének szinte kimutathatatlan hányada közlekedik tartósan 180 fölött, vevőt ezzel vélhetően nem vesztenek, de ismét hírértéke lesz annak, hogy 0 halálos áldozat a cél a cég autóival. Ügyes húzás, és a Volvo részéről hiteles is. 

Kép forrása: Volvo Autó Hungária

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2114669105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása