Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A német ügyészség vádat emelt Martin Winterkorn volt Volkswagen vezér ellen, és ismét letartóztatták a Nissan Motor volt elnökét, Carlos Ghosnt

2019. április 18. - Várkonyi Gábor Autóblog

 

download.jpgdownload-1.jpg

Az ügyészség csalással, hűtlen kezeléssel és további bűncselekmények elkövetésével vádolta meg Martin Winterkornt, a VW igazgatótanácsának 2015-ben lemondott elnökét. A legfőbb vád, hogy nem tájékoztatta a vevőket és a hatóságokat, miután 2014 májusában tudomást szerzett arról, hogy dízelüzemű motorok vezérlő rendszerébe a károsanyag-kibocsátási értékeket jogellenesen manipuláló szoftvert telepítettek. Egyelőre Martin Winterkorn és további négy ember ellen emeltek vádat. A másik hír, hogy alig egy hónappal feltételes szabadlábra helyezését követően újabb váddal ismét letartóztatták a Nissan Motor Co. volt elnökét, Carlos Ghosnt. Az egykori cégvezért tavaly novemberben tartóztatták le Tokióban pénzügyi visszaélések vádjával. Dráma dráma hátán, egyik esetről sem lehet tudni mi lesz a vége. Ezekről az ügyekről beszélgettünk a Millásreggeli eheti Futómű rovatában.

Meghallgatom

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5214773902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása