Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A német kormány akár 6000 euróval támogatja az elektromos autót vásárlókat

2019. november 05. - Várkonyi Gábor Autóblog
electric-car-1458836_960_720.jpg
2030-ig 7 millió elektromos autónak kellene a német utakon futnia. Ez a célja a meghosszabbított, kibővített elektromos autó támogatásnak, amit a német kormányzat a tegnapi napon mutatott be. Az eredetileg 2020-ig tartó kedvezményeket 2025-ig meghosszabbítják, és kibővítik, 40 000 eurós listaár alatt akár 6000 eurós állami támogatás is járna, fölötte legfeljebb 5000 euró. Eddig 4000 euró volt a maximális igényelhető összeg. 1 millió töltőállomást szeretnének telepíteni országszerte, hogy belendüljön a németek kedve az elektromos autózáshoz, az előirányzott 7 milliótól ugyanis egyelőre nagyon messze állnak, a tavalyi statisztika szerint nagyjából 133 000 ilyen autó van forgalomban Németországban, arról azonban nem szól az adat, hogy ebből mennyi a tényleges privát vevő, és mennyi az intézményi. Merkel kancellár asszony eredeti terve egyébként a mostani időpontra már közel 1 millió elektromos autóról szólt volna.

Érdekessége a tervezetnek, hogy használt elektromos autóra is kibővítenék a támogatást, ez nem annyira jó hír azoknak, akik importból tervezték megoldani az elektromos autóhoz jutást a következő években, várhatóan ez az intézkedés stabilizálni fogja az árakat kint. Összesen egyébként 2 milliárd euró van előirányozva a költségvetésben az intézkedésre, amit még novemberben törvényi erőre akarnak emelni. A gépjármű adónál is terveznek változtatásokat az elektromosok javára.

Az intézkedéscsomag a leginkább a nagy elektromos offenzíva előtt álló VW csoport helyzetét teheti könnyebbé, a minap elindított I.D.3 sorozat várhatóan egy Golf áráért elérhetővé válik majd.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr9215290152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dercos 2019.11.14. 14:19:45

“ I.D.3 sorozat várhatóan egy Golf áráért elérhetővé válik majd.” -miért? 10 millió Ft egy Golf???
süti beállítások módosítása