Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A GM vezetője szerint 5 éven belül vezető nélküli autók lepik el az amerikai utakat

2020. június 10. - Várkonyi Gábor Autóblog

gmhondaev-main_i.jpg

David Rubenstein-nal beszélgetett Mary Barra, a GM vezetője a Bloomberg TV-n. A fél órás beszélgetés sok velős és izgalmas kijelentést tartalmazott, érdemes megnézni. A legfontosabbakat összeszedtem.

Barra szerint még évtizedekig fog tartani, mire Amerikában átállnak villanyra a közlekedésben, ugyanakkor vezető nélküli autókat már éveken belül látni fogunk az amerikai utakon.

Az, hogy elektromos hajtás lesz a domináns, a GM vezetője szerint nem kérdés, ugyanakkor 250 millió autót átállítani villanyra nem néhány év, hanem néhány évtized kérdése lesz.

Rubenstein kérdésére, hogy 20 év múlva minden autó elektromos lesz-e, Barra így válaszolt: "Egy kicsit hosszabb idő alatt fog ez megtörténni, de meg fog történni."

A GM az egyik legagresszívabb gyártó, ha a jövőbeli terveit nézzük a cégnek, az elektromos hajtás kapcsán. Jelenleg csak egy teljesen elektromos modellt árulnak ugyan az amerikai piacon, de 20 modell van készülőben, beleértve Cadillac és Hummer márkajelzésűeket is, ezek nagy része jövő ősszel debütál.

Az önvezetés technológiájába a Cruise-on keresztül további egy milliárd dollárt fognak fektetni, ezeknek a befektetésnek a gyümölcseit viszont biztosan nem a közeli jövőben lehet majd learatni.

"Biztosan meg fog történni a következő öt évben" – jelentette ki Barra annak kapcsán, hogy mikor jönnek az önvezető autók. "A Cruise csapata továbbra is fejleszti a technológiát, annak érdekében, hogy biztonságosabb legyen, mint az emberi vezetés. Azt gondolom, hogy ez egyértelműen látszani fog öt éven belül" – tette hozzá.

A Fehér Ház és a cég közötti feszültségekről is beszélt a lélegeztetőgép gyártás kapcsán, Barra szerint némi félreértés volt a kormányzat és közöttük, de elsimultak a kérdések azóta.

Itt található a videó.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1015772362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása