Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A Volvónak van a legnagyobb elektromos autó aránya az eladott új autók között Európában

2020. augusztus 10. - Várkonyi Gábor Autóblog

vg.PNG
A Volvónak van a legnagyobb elektromos autó aránya az eladott új autók között Európában. Ez derül ki a környezetvédelemmel, fenntartható mobilitással foglalkozó ICCT szervezet statisztikájából. Fontos kiemelni, hogy elektromos autónak számít a plug-in hibrid is.

A svéd gyártó számos PHEV modell mellett egy teljesen elektromos modellt is kínál, ráadásul hamarosan a Polestar márkával tovább erősítik az elektromos kínálatuk a kontinensen. Ha az idei év első felét nézzük, akkor minden negyedik Volvo részben vagy egészben elektromos hajtású volt, ezt tavaly még kevesebb, mint minden tizedik autójukra volt igaz. Júniust vizsgálva majdnem minden harmadik autójuk volt "elektrifikált".

A második a sorban a KIA, az év első hat hónapjában az autóik 13 százaléka volt BEV vagy PHEV, ez is több, mint duplája a tavalyi aránynak. Ha az első félévet nézzük, a BMW is ott van 13 százalékkal a megosztott második helyen, a harmadik a Hyundai. Az FCA-Tesla az EU széndioxid kvótája miatt együtt van számolva a két cég megállapodása kapcsán, tehát ez kevéssé mérvadó.

Az átlag 8% fölött van a Daimler és a Nissan. A VW csoport és a Renault éppen alatta van 1 százalékkal, a Ford féléves alapon gyenge 3 százalékot tud magának, de a nagy hibrid offenzíva most kezdődik náluk, az Opel-PSA 6 százalékkal közel van az átlaghoz.

A trend egyértelműen felfelé tart, ugyanakkor a tisztán elektromos autók lendülete még nem akkora, mint a PHEV autóké.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr9216126868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása