Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A 30 éve a Daimlernél dolgozó René Reif kerül a Tesla berlini gyárának élére?

2020. november 12. - Várkonyi Gábor Autóblog

124985548_786236748841052_8323183237726384706_o.jpg
Áll a bál Németországban. Az IG Metall, a nagy hatalmú szakszervezet árulásról beszél annak kapcsán, hogy a 30 éve a Daimlernél dolgozó René Reif média információk alapján a Tesla berlini gyárának az élére fog igazolni.


A kiborulás abból adódik, hogy a Tesla szakszervezeteket nem akar megtűrni, még Németországban sem, eközben a Mercedes észak német gyáraiért felelős Reif nemrégiben jelentette be, hogy az épülő Tesla gyártól mintegy 50 kilométerre lévő, legrégebbi Daimler gyárban nagy arányú leépítések lesznek. Állítólag 2500 állásból 1000 szűnne meg, de szóba került a gyár bezárása is.

"Ilyen lelketlen menedzserekkel nem tudjuk a jövőt építeni" hangzott el szakszervezeti képviselőktől.

Reif a karrierje során számos modell gyártásának a felfutását koordinálta sikeresen, rendkívül jó szakembernek számít, elektromos hajtásláncok és modellek gyártásában is van tapasztalata.

A dolgozói érdek képviseletet ellátó IG Metall reakciója kicsit túlzásnak tűnik innen nézve, de nehéz lenne ezt Magyarországról megítélni. Karrier szempontból nyilván hatalmas kihívás egy ekkora projektet vezetni, arról nem egy menedzser tehet, hogy egy cég, amely alkalmazza, nem akar a német hagyományoknak megfelelően erős dolgozói beleszólást megtűrni a működésébe. Ezt a IG Metall-nak a Teslával kell lebokszolnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5216283062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása