Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A BMW a jövőben nem gyárt több benzines és dízel motort Németországban

2020. november 20. - Várkonyi Gábor Autóblog

126179908_791771748287552_8991606761531800424_o.jpg
A BMW a jövőben nem gyárt több benzines és dízel motort Németországban.


A müncheni gyár átalakításába 400 millió eurót fektetnek, és elektromos hajtásokat fognak itt létrehozni. Szimbolikus, mert a gyárat eredendően repülőgépmotorok gyártására hozták létre az első világháború alatt.

2025-re a BMW Európában minden harmadik autót hibrid vagy teljesen elektromos hajtáslánccal szeretné eladni (feltéve, ha nem üt be az Euro7 a jelenlegi formájában). Már 2022-re a müncheni, lipcsei, regensburgi és dingolfingi gyárak is esetenként minimum egy elektromos modell fognak gyártani.

2024-re a belső égésű motorok gyártását végleg áthelyezik Németországon kívülre, a kisebb hajtásláncok a Steyernél készülnek majd, a nagyobb a briteknél, ami egy figyelemreméltó választás, ismerve a szigetország jelenlegi helyzetét.

Az elektrifikáció előrehaladtával nem lehet az eddigi gyárakat ilyen kihasználtsággal üzemeltetni, ezért szervezték ki két helyre a motorok gyártását. Ezzel egy éra mindenképpen véget ér.

Egy új pedig kezdődik, méghozzá Magyarországon, hiszen Debrecenben a vadonatúj elektromos platformon az évtized közepétől megindul a gyártása a villany BMW-knek.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr416291710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása