Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Az új Ford vezér kiemelt figyelmet fordít a garanciaköltségek kérdésére

2020. november 25. - Várkonyi Gábor Autóblog

127173322_795948967869830_7077651215229342550_n.jpg
Jim Farley, az új Ford vezér nem hagy érintetlenül egyetlen olyan témát sem, amelyben versenyképességi gondot érzékel.


A garanciaköltségek kérdése az elmúlt időszakban minden gyártónál a fókuszba került, hiszen komoly összegek mennek ilyen problémákra, és tényleg az az időszak van a gyártóknál, amikor minden egyes nagyobb költség tényezőt meg kell vizsgálni, adott esetben pedig kiiktatni vagy rendkívüli módon redukálni. A milliárd dolláros tételeket jelentő garancia költségek kérdésében a Ford a nagy rivális GM-hez képest rosszabbul teljesít.

2012-2013 környékén a Fordnál a nagyjából átlagosnak tekinthető mértékű volt a százalékos mutató. 2% alatti szintről beszélünk negyedéves forgalom viszonylatában. 2018 végére ez felment 3 százalékra, majd a koronavírus okozta leállások kapcsán az – értékesítés nem tipikus menete miatt is – már 4.3% fölé ment az érték.

Számszerűsítve: az év első két hónapjában 3.87 milliárd dollárt költött garanciális problémákra a Ford, a GM ugyanezen idő alatt majd 2 milliárddal kevesebbet, ez pedig óriási különbség, itt még rengeteg megtakarítási lehetőség van a cégnél.

A Ford eddig nagyvonalú volt a beszállítókkal a hírek szerint, ugyanis nem követte azt az elterjedt megoldást, hogy visszatart összegeket a beszállítóktól potenciális garancia költségekre. Ez a jövőben változni fog, és ezzel arra akarják ösztönözni a partnereket, hogy hamarabb és olcsóbban oldjanak meg felmerülő problémákat.

A gyártói oldalon pedig OTA frissítésekkel akarnak megoldani minél több gondot a jövőben.

Farley a Toyotánál töltött el sok sok évet komoly pozíciókban. Van tapasztalata az ilyen kérdésekben.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4616301310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása