Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Elon Musk szerint meg kell növelni az atomerőművek kapacitását

2020. december 03. - Várkonyi Gábor Autóblog
128923561_801208850677175_635225046993805934_o.jpg
Musk mondott pár érdekes dolgot a napokban Németországban, ahol éppen ismét körülrajongja a helyi prominencia.


Egy erős kijelentése az volt, hogy alapvetően nem ellenezné a fúzió lehetőségét egy másik autógyártóval, de ellenséges felvásárlást nem fog kezdeményezni. Simán megtehetné, ha a piaci kapitalizációjából indulunk ki a cégének, amely a többszöröse a konkurenseknek.

Amin egy picit még rágódnia kell a német Musk rajongóknak, az az atomenergiával kapcsolatos kijelentése, amit én a magam részéről tökéletesen támogatok.

Idézem: "Ha a teljes közlekedési szektor átáll villanyra, akkor dupla annyi áramra lesz szükség, mint eddig. Ehhez meg kell növelnünk a szél és a szolár erőművek, valamint az atomerőművek kapacitását."

A Teslának folyamatos és biztonságos áramellátásra van szüksége a berlini gigafactory-ban, ezért saját, földgáz alapú erőművet létesít a területen. Az ugyebár, nem megújuló energiaforrás.

A szolár tetők, amelyeket a Tesla fejleszt, csodálatos megoldást jelentenek a lehető legsemlegesebb autózáshoz. De Musk realista. A német "energiewende" egy zsákutca egy olyan fejlett iparral rendelkező országnak, mint Németország, amelynek hatalmas mennyiségű folyamatosan rendelkezésre álló energiára van szüksége. Egyszerre kiszállni az atomenergiából, valamint a szénből is, de a legzöldebbek szerint még a gázból is, nem teljesíthető, ilyen ipari ambíciók mellett.

"Olyan helyeken, ahol nem jellemzőek a természeti katasztrófák, nincsenek földrengések, az atomenergia rizikója nagyon alacsony." Ezzel a Németországban alig kimondható mondattal folytatta Musk.

A Focus szerzője szerint Németország úgy viselkedik, mint a viccben az autós, aki fel van háborodva, hogy mindenki szembe jön az autópályán. Németországban a legdrágább az áram egész Európában, Kínától Japánon át Indiáig és Franciaországig minden nagyhatalom atomerőműveket épít. A Focus szerint lehet, hogy Elon Musk-ra lesz szüksége Németországnak ahhoz, hogy felébredjen az álomvilágból.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5716316500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása