Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

2022 után a Honda megszünteti a csak belső égésű motorral hajtott modellek forgalmazását az EU-s piacon

2020. december 04. - Várkonyi Gábor Autóblog

129278003_802344120563648_5314388238802160823_n.jpg
Állítólag már két év múlva sem lesz kapható tisztán csak belső égésű motorral hajtott Honda az EU-s piacon. Az Autocar értesülései szerint 2022 után a Honda megszünteti ezen modellek forgalmazását a kontinensen.
Nem meglepő, hiszen már a mostani CO2 normákat sem tudták teljesíteni, és "pool"-t kellett alakítaniuk a Teslával a nagyobb büntetés megakadályozása érdekében.

Hibrid technikájuk van, elég jó is ráadásul, a Jazz ugyebár már csak ezzel kapható, igaz, a néhány évvel ezelőtti árakhoz képest egy erős 40% körüli emelkedéssel is járt a technika bevezetése, egy korábbi alap Jazz árához viszonyítva.

A következő szigorítást már nem fogják tudni megugrani a gyártók a "sima" hibridekkel, a Hondának is erősítenie kell tisztán elektromos vagy PHEV vonalon. Állítólag készülőben van a következő elektromos modelljük az EU piacra.

Újra és újra felröppen, hogy a legendás S2000 is utódot kap, de ezt többször cáfolták már. Nem is lenne túl logikus, egy halódó szegmensben, pusztán vezetési élményre kihegyezett autót kínálni. Sajnos. Hiába tehát az újabb pletykák erről, ha meg is fog valósulni valami csoda folytán, sokkal nagyobb pénzt tennék most arra, hogy villany lesz belőle, -ha egyáltalán lesz-, mint arra, hogy "klasszikus" sport autóként tér vissza.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4316317908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása