Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Alsó Szászország miniszterelnöke szerint a "strukturális változásban könnyen strukturális törés lehet az autóiparban"

2020. december 14. - Várkonyi Gábor Autóblog

130902186_807234220074638_924760081142409877_n.jpg
Alsó Szászország miniszterelnöke figyelmeztetett a készülő Euro7-es norma kapcsán arra, hogy milliárdok mehetnek el kicsi látható eredménnyel a levegőminőség szempontjából, ha nem változtatnak az eredeti, a sajtóban is keringő elképzeléseken. Stephan Weil a Volkswagen konszern felügyelőbizottságának is tagja, hiszen Alsó Szászország résztulajdonosa a cégnek.


"A belsőégésű motor mindenképpen a célegyenesben van. Ha most az Euro7-es normával további milliárdokat kell invesztálni azért, hogy egy alig érzékelhető hozzájárulást érjünk el levegőminőség tekintetében, akkor a strukturális változásban könnyen strukturális törés lehet az autóiparban."

Ezzel egy időben Weil kifejtette, hogy az európai autóipart 10 év távlatában úgy szeretné majd látni, mint egy olyan ipart, amely továbbra is vezető világviszonylatban, hatalmas lépéseket tett a klíma védelem érdekében, és továbbra is Európa legfontosabb iparága. Ehhez lépéseket kell tenni az európai akkumulátorgyártás felfuttatására. "Hatalmas adag munka áll előttünk."

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr8716336560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása