Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Kaliforniában 2035-re megtiltják a belsőégésű motoros autók forgalmazását új autóként

2021. február 16. - Várkonyi Gábor Autóblog
Kalifornia megy előre a haladás útján, és 2035-re megtiltják a belsőégésű motoros autók forgalmazását új autóként. A használt benzines autókat továbbra is lehet forgalmazni.

possessed-photography-puwfrakcjvk-unsplash.jpg
Az ottani kritikusok azzal érvelnek, hogy a kaliforniai hálózat már most is produkál áram kimaradásokat, 2040-re is legfeljebb egy százalékkal csökken a mostani tervek szerint a fosszilis alapú áramtermelés aránya, amely jelenleg 65% az Egyesült Államokban. A megújulók aránya 14-ről 17 százalékra megy majd fel a tervek szerint két évtized alatt.

Ebben a cikkben és videóban Bjorn Lomborg beszél az ő látásmódjáról a kérdésben, róla a wikipédián magyarul pedig itt olvashattok.

A Dán Környezetvédelmi Értékelő Intézet igazgatója természetesen gyakran kerül más környezetvédelmi szervezetek kritikájának a középpontjába, munkássága ugyanakkor arra "elég volt", hogy Lomborgot a Time Magazin a világ 100 legbefolyásosabb emberének listájára tegye.

A villanyautók védelmében annyit hozzátennék a videóhoz, hogy a megújulók aránya Európában jobb, és a technológiában is van még bőven lehetőség a fejlődésre, az atomenergiát pedig nem említette Lomborg.

Azért tartom mégis fontosnak, mert az érvei mindenképpen hozzátesznek ahhoz, hogy ne csak az egysíkú jó/rossz megközelítésben vizsgáljuk a kérdést.

A különböző tiltásokkal én továbbra sem értek egyet, a villanyautókat sok területen továbbra is optimális megoldásnak tartom, ugyanakkor teljes utópiának látom azt, hogy 10-15 év múlva minden egyéb megoldást tiltsanak különböző kormányok.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr616429090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W12petrol 2021.02.16. 22:49:30

Hülye állatok! Fogják ezt még visszavonni!!
süti beállítások módosítása