Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A JLR évi 100 000 ügyfelet veszít minőségi problémák miatt

2021. március 03. - Várkonyi Gábor Autóblog

Thierry Bollore egy interjúban elmondta, hogy a JLR évi 100 000 ügyfelet veszít minőségi problémák miatt, és "drámaian" javítani kell a gyártó teljesítményét ebben a tekintetben.

156960027_856733221791404_4160575547548720562_n.jpg

A legfrissebb jelek jó irányba mutatnak, tavaly a március és december közötti időszakban 680 millió dollárt költöttek garanciális ügyekre, ez fele az egy évvel korábbi időszakhoz képest. Kérdés, hogy mekkora hatása volt a vírusnak erre, az autók kevesebbet mentek tavaly, és kevesebben keresték fel a szervizeket is.

A JLR autói műszaki szempontból igényesek és bonyolultak, a gyártási minőségük ugyanakkor számos ponton hagy kívánni valót maga után. Ezt még sajtóautók kapcsán is lehet érzékelni gyakran. A rossz hírük számos vásárlót elriaszt a márkától, erről a problémáról nyíltan beszélt az új ügyvezető.

A modell variánsok ritkítása, a komplexitás csökkentése járulhat hozzá rövid távon a helyzet könnyebb kezeléséhez, a Jaguar hamarosan teljesen elektromos márka lesz, innentől a megbízhatóság eleve egyszerűbb kérdéssé válik.

A vevőelégedettségi mutatókban hagyományosan a legutolsó helyeken szokott szerepelni a JLR a márkáival, ezen sürgősen változtatni kell a francia menedzser szerint.

A héten több fórumon olvastam arról, hogy a Jaguar utolsó esélye lehet a mostani, hiszen a darabszámok rendkívül gyengén alakulnak. Számos kész modellt be sem fognak mutatni, mert nem ítélték úgy, hogy pénzt lehetne velük keresni. Új elektromos platformra helyeznek mindent, de ehhez kell találniuk egy partnert, mert egyedül nem fognak bírni a költségekkel.

Gazdasági szempontból egyébként a minőségi problémák, amennyiben olyan méreteket öltenek, mint amiket az elmúlt években lehetett tapasztalni a JLR-nél, súlyos károkat okoznak. A maradványérékek drámaian csökkennek, és ezzel párhuzamosan az új autókat is csak komoly kedvezményekkel hajlandóak megvenni az érdeklődők. A konkrétan pénzbe kerülő garanciális javítások mellett az elmaradt haszon is tetemes ezért.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr8516449186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása