Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Elektromos autós index: ki áll az élen?

2021. március 25. - Várkonyi Gábor Autóblog

Autóvásárlás, készletfelhalmozás, értékvesztés: a mai Futómű első felében a magyar használt autó piacon tapasztalt körforgásról meséltem, az elmúlt időszakban hétről hétre merőben eltérő dolgokat figyelhetünk meg a kereskedői oldalon.

db2019al00275_overfull.jpg
A németeknél is hasonló a helyzet, bár ott a szigorúbb korlátozások még inkább megnehezítik az autókereskedelem működését, ennek ellenére az exportban nem tapasztalható jelentős visszaesés. Az állami szubvenciók kapcsán a fiatal elektromos autók értékvesztésének lízingre gyakorolt hatásáról is beszélgettünk.

A rovat második felében pedig a Roland Berger legfrissebb elektromos autós indexét elemeztük, a tanácsadó cég 2013 óta monitorozza az elektromos autózást, ipari, piaci és technológiai szempontból. Vajon még mindig Kína az abszolút vezető játékos? A cég munkatársával itt olvashattok egy interjút az ipar és az elektromobilitás jelenlegi állásáról.

Nézzétek vissza az adást ezen a linken!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr3716478708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miert? 2021.03.26. 14:11:26

Ha már felhivtad a figyelmet a Berger cikkre, ugyanott kitűnő elemzések találhatók a hidrogén helyzetére is. Az egyiket ide linkelem
www.automotiveworld.com/articles/does-hydrogen-have-a-home-in-mobility/
A lényege: bizonyos területeken nagy reményeket ébreszt, de egyenlőre ez inkább remény és nem valóság, mert addig még igen jelentős problémák várnak megoldásra.
köszönettel
süti beállítások módosítása