Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

2035 után betiltanák minden belsőégésű motoros új autó forgalmazását az EU-ban

2021. június 18. - Várkonyi Gábor Autóblog

Kicsit unom, hogy ilyen híreket kell megint megosztani. Sőt, nagyon unom. Azt írja a Bild a Poltico-ra hivatkozva, hogy az EU-ban megint lázálmokat kergetve bevették a "tiltás" tablettát.

200776683_269052681677687_1758569604279536137_n.jpg


2035 után betiltanák minden belsőégésű motoros új autó forgalmazását. Hibridet és Plug-in hibridet is. Nem bízzák tehát a piacra a kérdést, és az sem zavarja őket, hogy a teljes életciklust tekintve továbbra is erősen variálnak a tanulmányok a "sokkal tisztább" véglettől a "lényegében ugyanott fogunk tartani" végletig. A nagyon erősen favorizált akkumulátoros elektromos autók még a legzöldebbek szerint is, jelenlegi keretrendszerben nézve, hatalmas pénzekkel dotálva is 50% körüli piaci részesedést érnének el maguktól 2030-ra. Épp ma reggel beszéltem erről.

Ha az akkus elektromos autók diadalmenete megállíthatatlan, ahogyan azt az egyik tábor állítja, akkor minek tiltani valamit, ha magától is kipusztul? Ha azonban az új technika nem lesz képes az élet minden területén helytállni, akkor rendeleti szinten kalapáljuk majd hozzá a valóságot? Újra és újra emlékeztetve a globális piacot figyelőket: a világ legnagyobb autópiaca, Kína, technológia semlegesen versenyezteti az iparágat a legtisztább és leginkább megfizethető technológia eléréséért.

Továbbra is azt gondolom, hogy szereptévesztésben van, aki azt gondolja, hogy ilyen komplex kérdéseket vágyvezérelve egy íróasztal mögül lehet eldönteni. Majd sofőrös autóval és felvezetéssel hazamenni.

Szigorítsák a klímacélokat, nézzék át a szubvencionálási gyakorlatokat, adjanak konstruktív megoldási javaslatokat. Tiltani, azt mindig könnyű, főleg akkor, ha az, aki tilt, semmilyen következményét nem érzékeli annak, amit tett.

Az ilyen "belengetett" javaslatok pedig akkor is rettentően károsak egy olyan iparágban, ahol évekre előre kell tervezni, ha aztán a végén felvizeződnek. A huzavona senkinek sem tesz jót.

Mária Antónia utána szabadon: be van tiltva a belsőégésű motoros autó? Miért nem vesznek Teslát?

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr7616597398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása