Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Ipar 4.0 és autóipari megatrendek a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetségének konferenciáján

2021. október 08. - Várkonyi Gábor Autóblog
Tegnap a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetsége a ZalaZone-on tartott konferenciát ipar 4.0 és autóipari megatrendek kapcsán. A rendezvény házigazdája lehettem, ami megtisztelő feladat volt, és örömmel vállaltam.

244706132_346105593972395_1084934964668965521_n.jpg

A rendezvény fővédnöke Dr. Palkovics László, Innovációs és technológiai miniszter volt.

A rendezvény védnökei:
Barta-Eke Gyula, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője
Dr. Kaderják Péter, Zöldgazdaság fejlesztési miniszteri főtanácsadó
Lepsényi István, a Nemzeti Hidrogéntechnológiai Platform elnöke
Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke

A hazai vállalatok fejlesztéséről, az ipar helyzetéről hallhatunk beszámolót, annak tükrében is, hogy a vírus helyzet hogyan hatott az ipari termelésre, és milyen helyzetben vannak az ellátási láncok, valamint hogyan alakul a szereplők rövid és középtávú helyzete az aktuális nehézségek tükrében. Átfogó zöld stratégiát és ebben rejlő üzleti lehetőségeket is bemutattak az állam és a versenyszféra szereplői.

Ipari digitalizáció fejlődése, vállalkozásfejlesztés, ezzel kapcsolatos tanulmányok és kutatási eredmények is terítékre kerültek. A vállalati digitalizáció HR vonatkozásairól is izgalmas előadást hallgathattunk.

A későbbi kerekasztal beszélgetések fókuszában a hazai vállalatok felkészülése állt arra az időszakra, amit a villanyautózás terjedése fog jelenteni. Abban egyetértés volt a beszélgetőtársak között, hogy szabályozói szinten eldőlt Európa sorsa ebben a kérdésben, azzal együtt is, hogy vannak, akik szerint még jöhetnek egyéb alternatívák is a villanyon kívül a hajtási technológiák tekintetében. Abban konszenzus volt a beszállítók és a kereskedelmi oldalt képviselők között, hogy aki nem akar megrendelés nélkül maradni a jövőben, annak a mostani időszakban a villany kompetenciákat kell fejlesztenie.

Tartalmas és izgalmas nap volt, amelynek minden percét élveztem!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4816714674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása