Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Carlos Ghosn szerint a VW konszern és a Daimler is képes lesz felvenni a harcot a Teslával

2021. október 11. - Várkonyi Gábor Autóblog

A sok élre nyalt corporate arc között Carlos Ghosn akkor is egyéniség volt, amikor volt mit vesztenie, így pedig, hogy nincs már igazán félni valója, még szórakoztatóbb figura lett.

245086117_346951993887755_6667291380367107839_n.jpg
Életműve minimum vitatott, de így szokott ez lenni olyanokkal, akik kemény kézzel érnek el komoly sikereket, aztán belebotlanak egy olyan akadályba, aminek az erejét nem jól mérik fel, és nagyot esnek. Hát, Carlos nagyot esett, de legalább nagyot is ütött vissza, ennek a történetét sokszor kitárgyaltuk már. Izgalmas mozi lesz egyszer a szökéséből.

A CNBC készített vele egy interjút pár napja, ahol kifejtette, hogy a német autógyárak lesznek képesek arra, hogy felvegyék a harcot a Teslával, azon belül is két gyártó, a VW konszern és a Daimler. Kína a legfontosabb piaca a Teslának, emlékeztetett Ghosn, és a hazai, amerikai piacukon az elektromos eladások 80 százalékát uralják az egykori Nissan vezér szerint. A németeknél viszont a 2019-es 30% piaci részesedésből, amit az elektromos piacon magukénak tudtak, mára nem sok maradt. Mindössze 9% jelenleg ez a mutató, ami Ghosn szerint azt jelenti, hogy a német gyárak villámgyorsan jönnek fel ebben a kérdésben.

Ghosn kifejtette, hogy a jövőben globálisan a németek lesznek az erősek villanyautó témában a Tesla mellett, a GM és a Ford hiába ölt eddig milliárdokat a technológiába, még "be kell bizonyítaniuk, hogy sikeresek tudnak lenni". Bár 2008 környékén még megmosolyogták az amerikai start-up-ot a nagy német gyártók Ghosn szerint, már jó ideje komolyan veszik Musk csapatát.

A Toyota a menedzser legenda szerint alaposan le van maradva villany ügyben, hiszen még a mai napig nincs a piacon tisztán elektromos autójuk.

Az újabb riválisok tekintetében nagyon bizakodó, elektromobilitás és önvezetés kapcsán egyaránt. Nem említett konkrét cégeket, de Lucid és Rivian adja magát a kérdésben, és a kínai cégek terveit is komolyan kell venni.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4716717142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása