Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A teljes lengyel fogyasztással egyezik meg éves szinten a bitcoin "bányászat" energia igénye

2021. október 26. - Várkonyi Gábor Autóblog
Talán azzal a kijelentéssel még a legnagyobb haladárok is kiegyeznek, hogy kriptobányászat nélkül valahogy elvoltunk az elmúlt 100 évben, hogy csak a legszűkebb időtávot nézzük. Nem érzem esszenciálisan szükségesnek, hogy egy spekulációs eszközre pazaroljunk eszméletlen mennyiségű energiát. Hogy mennyire sokat, arról itt lehet olvasni.

248896549_358712226045065_8823807702099174392_n.jpg

Vagy itt lehet megnézni egy múlt heti Millásreggelis riportot.

A teljes lengyel fogyasztással egyezik meg éves szinten a bitcoin "bányászat" energia igénye. Tendencia: emelkedő.

Értem. Csinálják, felőlem. Csak nem ciki ezek után az autóipar CO2 fogyasztását minden rossz gyökerének lefesteni? Szégyelljük magunkat, mert munkába járunk autóval, nyaralni járunk autóval, gyereket viszünk iskolába autóval, de a szükségtelen módon toljuk a légkörbe a szén-dioxidot kriptobányászattal. Persze, jöjjön a duma, hogy az majd "zöld" lesz. Az ember esze megáll, de tényleg.

És akkor még itt a trükközés a tech ipar részéről, a saját kibocsátásuk kapcsán.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr6216735738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása