Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Mely autógyártóknál okoz már most komoly problémát a háborús helyzet?

2022. március 03. - Várkonyi Gábor Autóblog
A háború borzalmai mellett eltörpül, hogy a szomszédunkban zajló események milyen hatással vannak az autóiparra. Kénytelen vagyok mégis foglalkozni ezzel a témával, akkor is, ha a tragikus helyzet mélyen érint engem is, és megszólalni sincs nagyon kedvem.

24587_ukraine-cars-import.jpeg

A Millásreggeliben ma arról beszélgettünk, hogy milyen beszállítók és autógyártók vannak Ukrajnában, milyen akut problémákat okoz már most az ellátási lánc újabb megakadása, mit gyártanak Ukrajnában, és mely gyártókat érinti a háborús helyzet. Nem árulok el nagy titkot, lényegében minden nagyobb európai gyártót érinteni fog a kérdés, és gyárleállásokkal alkatrészhiány miatt már most is számolni kell.

Kitértünk arra is, hogy Oroszország autóipara hogyan áll össze, és mekkora maga a piac, valamint azzal is foglalkoztunk, hogy a nyugati márkák közül kik jelentették be eddig, hogy felfüggesztik mindennemű tevékenységüket Oroszországban.

Őszintén remélem, hogy elhúzódó és komoly szenvedést okozó háború helyett béke lesz hamarosan.

Nézzétek vissza az adást a Millásreggeli Youtube csatornáján!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1417768868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miert? 2022.03.03. 17:00:52

Az elhangzottakhoz: mai hir, hogy a Toyota is kilép az orosz piacról. Igy szinte a Mercedes az egyetlen nagy gyártó, aki még nem jelentette be a távozását.

Más: Elhangzik, hogy az oroszok elleni szankciók nekünk is fájni fognak. Szeretném egyértelműsiteni, hogy ez szükségszerüen igy van. Az olyan lépéseket, ami nekünk előnyös, de a versenytársnak fáj, már korábban is megtette minden cég/ország mindenféle skrupulus nélkül. A szankció pontosan azt jelenti, hogy most olyat fogunk csinálni, ami nekünk is fáj. De megtesszük, mert valami nagyon komoly okunk van rá. Azaz morális, katonai, biztonsági, szolidaritási, stb meggondolásokból áldozatot vállalunk, mert ezt tartjuk helyesnek.

W12petrol 2022.03.03. 18:59:39

@miert?: mekkora egy nagyokos vagy!

miert? 2022.03.06. 16:09:10

Update: Már a Mercedes-Benz is leállitotta a termelést az orosz üzemében és nem exportál oda.
süti beállítások módosítása