Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

1,5-3 millió autó nem lesz idén legyártva a tervezetthez képest az orosz-ukrán háború miatt

2022. március 10. - Várkonyi Gábor Autóblog
Világviszonylatban a neongáz hetven százaléka Ukrajnából jön. Miért fontos ez? Mert a félvezetők gyártásához elengedhetetlenül szükséges ez az anyag. Miből van hiány egyébként is? Hát a chipekből. Jön a következő nagy vihar, és nem csak az autóiparban.

csm_industry_catalytic-converter_26d9a1d98e.jpg
A Kripton negyven százaléka, a xenon harmada szintén Ukrajnából jön a világpiacra. Az IHS Markit előrejelzései szerint 1,5-3 millió autó nem lesz idén legyártva a tervezetthez képest az orosz-ukrán háború miatt.

Az orosz kivitel is fontos, a nikkel hét százaléka, az alumínium tizenkét százaléka és a katalizátorokhoz elengedhetetlenül szükséges palladium huszonhat százaléka származik az oroszoktól.

Ha mindez nem lenne elég, a magyar piacon tapasztalható árfolyam ingadozás miatti nehézségeket is végigvettük ma a Futómű rovatban... Bár lennének jobb híreim!

Nézzétek vissza az adást a Millásreggeli Youtube csatornáján!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4917777206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása