Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Megveszi a Stellantis a Share now autómegosztó szolgáltatót

2022. május 05. - Várkonyi Gábor Autóblog

Az autómegosztás üzleti modellje prémium gyártók számára nem profitábilis. Ezt mutatja a Share Now eladása a Stellantis konszernnek.

i-8vtvsx4-xl.jpg

A BMW és a Daimler korábbi vezetői hatalmas ígéretekkel vágtak neki a "jövő mobilitásának" kikiáltott megosztós bizniszbe, külön-külön nem ment, és összefogva sem lettek lényegesen jobbak az üzleti eredmények. A Stellantis a hírek szerint nyomott áron juthat hozzá az ügyfél portfólióhoz és a kiépített rendszerhez, amit integrálni fognak a saját autómegosztójukba, ami az ígéretek szerint egyszer majd pénzt fog hozni. A "free floating" megoldástól, mint egyedüli modelltől biztosan el fognak búcsúzni így. A folyamatok hátterét elemeztük a Millásreggeli Futómű rovatában, ahol kitértem a Ford Pro barcelonai rendezvényén elhangzottakra is.

A Ford haszongépjármű üzletága nagyon erős, a főbb piacokon évek óta vezető erő. A kishaszonjárművek értékesítése önmagában biztosan kevés lesz a jövőben ahhoz, hogy megtartsák a pozícióikat, ezért a Ford is a "mobilitási szolgáltató" irányába mozdul, ahol szoftver alapon, finanszírozással, és elektrifikációt elősegítő szolgáltatásokkal egy integrált és rugalmas "csomagot" hoztak létre, erről beszélgettem a Ford Pro ügyvezetőjével, Ted Cannis-szal a cég rendezvényén.

Nézzétek vissza az adást a Millásreggeli Youtube csatornáján!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1517824319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csorsza 2022.05.05. 18:04:31

"integrált és rugalmas csomag"
Na, ezek szoktak a legjobban nem akként működni. Bullshit.
süti beállítások módosítása