Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Milyen összefüggés van az olajfogyasztás és a terjedő alternatív hajtások között?

2022. május 27. - Várkonyi Gábor Autóblog

A Millásreggeli csütörtöki adásában elővettük a Bloomberg elemzését, ami azt vizsgálta, hogy milyen összefüggés van az olajfogyasztás és a terjedő alternatív hajtások között. Egyet elárulhatok: ha holnaptól minden személyautó "olajmentesen" közlekedne, akkor sem rengene meg alapjaiban az olajtársaságok megélhetése. Mi történik Norvégiában, és mi történt az ázsiai piacokon olajfogyasztás szempontjából?

75b12e72-7534-4584-80cf-6710de56a8ed.jpeg

Szó volt továbbá arról, hogy miért tapasztalható permanens vezetői válság sok európai beszállító élén, milyen erőviszonyok vannak a cégeken belül, mi gátolja, vagy mi mozdítja előre ezeket a vállalatokat? Vannak a haladárok és vannak az akadályozók, vagy ennél bonyolultabb a képlet?

Kitértünk arra is, hogy egy észak-amerikai felmérés alapján milyen gyártókat preferálnak, és mely gyártókat kerülnének inkább azok a cégek, amelyek stratégia partnerként messzemenően fontosak egy-egy gyártó sikere érdekében. Szoros az összefüggés a megbízhatóság és a jól kezelt beszállítói partnerségek között. Hogy mely gyártó megítélése romlott a leginkább az elmúlt időben, az kiderül a beszélgetésből.

Nézzétek vissza az adást a Millásreggeli Youtube csatornáján!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr3617840713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apro_marosan_petergabor 2022.05.30. 08:00:46

A villanyautók terjedése biztosan csökkenti az olajfogyasztást. Javítja a levegőminőséget, a városokban biztosan erőteljesen, az E-buszokkal, E-teherautókkal(főleg majd) együtt.
A CO2 kibocsátás is jelentősen csökken, ha ennek a globalwarmingban játszott szerepe erősen véleményes is (sokan, komoly tudósok erősen vitatják a politikai által keltett hisztit).
Mindenesetre a fosszilis nyersanyagokra vigyázni kell, mert véges a mennyiségük, s szerekezeti célokra is kellenek még sokáig (műanyagok).
süti beállítások módosítása