Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Van-e élet a kőolaj után? - Itt tudjátok visszanézni a 48 perc csütörtöki adását

2022. június 21. - Várkonyi Gábor Autóblog

Az M1 és a Hirado.hu közös hírháttérműsorában voltam vendég, szerintem kihoztuk a 24 percből amit lehetett.

A videót itt tudjátok visszanézni!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1817863203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.06.21. 22:45:59

Tanulságos beszélgetés arról, hogy a politikusok mekkora seggfejek és arról, hogy a szavazók tömegére egy lyukas tejeszacskót nem lehet rábízni.

miert? 2022.06.22. 13:10:25

Frissebb hir:
"Németország nem támogatja, hogy az Európai Unióban határidőt vezessenek be a belső égésű motorral hajtott új járművek értékesítésének beszüntetésére - jelentette be Christian Lindner pénzügyminiszter kedden Berlinben. Németországnak nyomós oka van arra, hogy nyíltan szembeszálljon Brüsszel szigorával, az intézkedés ugyanis felgyorsítaná az elektromobilitásra történő átállást, amely borítékolhatóan súlyos áldozatokkal fog járni azokban az országokban, amelyek gazdaságában kiemelt szerepet tölt be az autóipar. "

miert? 2022.06.22. 16:16:28

Amúgy Gelencsér András megérthetné, hogy a Földön az energia (és energiahordozók is) a használattól elfogy. Azaz megszűnik. Ezért akarunk áttérni áttérni megújuló energiára, mert az a következő pár milliárd évben biztositottnak látszik. Ezzel ellentétben a felhasznált anyagok nem tűnnek el a használattól, legfeljebb az adott helyzetben nem használhatók tovább. Viszont újrahasznosithatók. A lestrapált autó motorja újraolvasztható, csak energia kell hozzá. Ugyanigy a Li-aksi anyaga is újrahasznositható lesz. A szilicium napelemek is újrahasznosithatók lesznek. Eddig nem épült rá ipar, mert kevés megdöglött napelemtábla volt. De ha ez tömegessé válik, akkor beindul az újrahasznositása is.
Szóval az anyagok elfogyásától nem kell tartani, legalábbis nem olyan szinten, hogy ezzel riogatni kéne. Az más kérdés, hogy egyes olcsón kitermelhető nyersanyag bányák kimerülésével lehet hogy drágább nyersanyagforrások után kell majd nézni. De elfogyni nem fog semmi sem.
süti beállítások módosítása