Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Musk és a Tesla: kókler vagy zseni?

2022. július 21. - Várkonyi Gábor Autóblog


Nézzétek vissza a teljes beszélgetést a Millásreggeli Youtube csatornáján itt és itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2117888073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desw 2022.07.22. 19:10:38

Musk egy zseni, ez nem kérdés! Ügyesen meglovagolta ezt a "Mindmeghalunk CO2" vonalat, és hülyére kereste magát a sok félhülye sötétzöldön.

miert? 2022.07.26. 16:16:30

Hááááát, ez egy kényes téma, oda-vissza is indulatokat kavar.
Az adásban elhangzott jóhéhány állitás Musk "sötét" oldaláról, kár, hogy az objektivitás nem volt célja a beszélgetésnek. Inkább csak szórakoztatni akart.
Szerintem a kókler-zseni szavak a mai világ kattintásvadász ttrendjébe valók, a valóság ettől szürkébb. Musknak volt néhány jó meglátása, és szivós munkával sikerült ezeket a megvalósulásig elvinnie. Ettől még nem zseni. Ugyanakkor hajlamos a dolgok tadicinális rendjén átlépni. Ettől még nem kókler.
Hogy konkretizáljam mégiscsak
-fellőtt (és ami érdekesebb, vissza is hozott) jó néhány rakétát, ami úgy látszik forradalmasitani fogja az űrmobilitást ennek minden következményével együtt.
-legyártott és el is adott annyi EV autót, amennyit ellőtte más nem, amivel modelt adott az autóipar számára.
Ugyanakkor
-igéretei gyakran nem teljesülnek
-határidőkkel hadilábon áll
-a szabályokat gyakran önkényesen értelmezi, stb

Ha röviden kéne jellemezni, akkor azt mondanám, hogy egy álmodozó, aki álmait közkinccsé tette, és részben sikerre is vitte.
süti beállítások módosítása