Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A Tesla állítólag olyan funkciót használ az autóiban, ami befolyásolhatja a tesztek hitelességét

2022. szeptember 12. - Várkonyi Gábor Autóblog

Érdekes hírek: Carexpert.hu, Autoevolution.hu. Állítólag a Tesla olyan funkciót használ az autóiban, ami felismeri, ha hatóságok tesztelik éppen. Ismerős ez valahonnan...

305958684_572292411353711_8606672101288186169_n.jpg

Ugyan itt nem emissziós kérdés van a középpontban, – hiszen lokálisan emisszió mentes egy villanyautó – hanem a törésteszteket és vezetéstámogató rendszerek vizsgálatát végző hatósági beavatkozás, mégis fura, amit a Teslás körökben ismert "Green" nevű többszörös Tesla tulaj, és szoftver ügyekben jól informált figura állít. Green szerint az autók felismerik, ha tesztelés alatt állnak, ami befolyásolhatja a tesztek hitelességét, főként ami a vezetéstámogatást illeti.


Több kérdés is felmerül ezzel kapcsolatban: 1: minek tenne ilyet a Tesla? 2: minek tenne ilyet az autóiba, ha nem lenne vele valamilyen célja? 3: mi haszna származna abból, ha eltérő szoftverrel futna egy tesztcélú jármű és egy "polgári" kivitel?

Ami biztos: eltérően más gyártóktól, a Tesla autóit a hatóságok eleve nem tudják inkognitóban megvásárolni, hiszen nincs dílerhálózat, és minden vevő ellenőrizve van a gyártó által. Hatósági kiszállításra így tehát könnyű manipulált autót szállítani, ha ez a cél.

Ezt ugyanakkor nem állította senki, azt viszont igen, hogy van olyan eszköz az autókban, ami felismeri, ha Euro NCAP, ANCAP (Ausztrália) NCAP (Korea) vagy VISTA (Kína) "kezei között" van éppen egy Tesla.

Ha bebizonyosodik, hogy ez visszaélési, manipulatív céllal került az autókba, akkor ez a következnő nagy autóipari botrány kezdete lehet. A linkek az eredeti, angol nyelvű hírekhez vezetnek. Kíváncsian várom az említett szervezetek állásfoglalását a kérdésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1417929531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2022.09.14. 21:30:13

"3: mi haszna származna abból, ha eltérő szoftverrel futna egy tesztcélú jármű és egy "polgári" kivitel?"

Ezt most komolyan kérdezed?

W12petrol 2022.09.15. 19:30:49

mert egy csaló tróger banda! egy eurót nem érnek a termékei
süti beállítások módosítása