Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Salvini nyíltan ellenzi a belsőégésű motoros autók tiltását

2022. szeptember 23. - Várkonyi Gábor Autóblog
Az olasz parlamenti választások kampány hajrájában Matteo Salvini több ízben tett kijelentéseket arról, hogy Olaszországnak kellene megakadályoznia, hogy az EU 2035-től betiltsa a belsőégésű motorokkal ellátott új autók forgalmazását.

307133512_581341103782175_3705438753864811346_n.jpg

Salvini szerint az olaszoknak jogunk van erről a “badarságról” véleményt nyilvánítani.

“Ha Európa úgy gondolja, hogy olasz dolgozók munkahelyét kell feláldozni azért, hogy Kínának szívességet tegyünk azzal, hogy betiltjuk a dízel autókat, akkor a következő olasz kormány referendumot fog tartani erről, hogy megkérdezze az olaszokat, hogy egyetértenek-e ezzel.”

Van még pár olyan ország, ahol hasonló politikai klíma kialakulása várható a közeli jövőben. Ezzel a kérdéssel alapvetően 3-4 éve kellett volna foglalkozniuk az erre érzékeny politikusoknak, de talán még nem késő egy racionálisabb irány kikényszerítése az EU-ban a személyautózás tekintetében.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2817938300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W12petrol 2022.09.24. 20:26:07

Végre egy normalis politikus

Gerardus A. Lodewijk 2022.09.30. 17:56:40

Az elmúlt legalább 5000 év egyik általános tanulsága, hogy egy új technikai megoldás mindig pillanatok alatt (a pillanatot persze történelmi léptékben értve) leváltja a régebbit, amint az előnyei széles körben nyilvánvalóvá válnak, mégpedig anélkül, hogy ehhez a régebbi technikát be kellene tiltani. Ha mégsem váltotta le, az azért történt, mert az új technikának egyszerűen nem voltak nyilvánvaló előnyei.
Így pl. a kézben cipelést leváltotta a kézikocsi.
A kézikocsit a lovas kocsi.
A lovas kocsit a gépkocsi.
A tárcsás telefont a gombos telefon.
A buta telefont az okostelefon.
Ugyanígy a belső égésű motoros gépkocsit is pillanatok alatt leváltja a villanymotoros gépkocsi, amint az előnyei széles körben nyilvánvalóvá válnak. Annak, hogy eddig ez még nem történt meg, az az oka, hogy az új technikának még nem váltak széles körben nyilvánvalóvá az előnyei. (Vagy esetleg az, hogy összességében nincsenek is előnyei?)
süti beállítások módosítása