Logo Pic
Lane 2024. május 08.

Így találd meg újra a boldogságodat!

ujraboldognaklenni.jpg

A tanácsadások során gyakran hallom, hogy a kliens legfőbb vágya, hogy boldog legyen újra. Megélje teljes szépségében a pillanatokat, újra szerencsésnek, felszabadultnak, reménnyel és hittel teli gondolatai legyenek.

Ha épp egy rossz élményekkel teli, nehéz életszakaszban vagyunk, akkor nehéz lehet elhinni, hogy ez átmeneti, és belekapaszkodni ennek az időszaknak a végességébe, és bízni benne, tudni azt, hogy fogjuk mi még jól érezni magunkat.

A nehéz, fájdalmas időszakok az emberi élet velejárói. Ezt kikerülni sajnos nem igazán tudjuk. Ugyanakkor még ha nem is tehetünk arról, amit érzünk, de valamit mégiscsak tehetünk azért, hogy elinduljunk a félelmetes kilátástalanságból a napfényes rétre.

NÉHÁNY TIPP, HOGY MIT TEHETSZ A MINDENNAPOKBAN AZÉRT, HOGY JOBBAN ÉREZD MAGAD:

 

  • Szakadj ki a megszokott napi rutinból. Képesek vagyunk belesüppedni a megszokott ritmusba, ugyanazon szokások szerint élni a mindennapjainkat, és ez nem baj. Arra jó emlékeztetni magad, hogy képes vagy másképp tenni dolgokat, mint azokat eddig tetted. Lehetőséged van más következtetést levonni egy-egy helyzetből, mint a megszokott módon. Képes vagy új nézőpontokat behívni az életedbe.
  • Menj el sétálni a szabadba, használd a tudatos jelenlétet, és csodálkozz rá a természet működésére. Az illatokra, a színekre, a jó levegő által biztosított oxigénre. Hallgass olyan zenét, amitől jobb kedved lesz, amitől békésebbé válsz. Tedd a fókuszodba, hogy te itt és most jól szeretnéd érezni magad, kapcsolódni ahhoz a csodálatos lényhez, aki annyi mindenen keresztül ment, és mégis küzd és képes meglátni a szépet magában, illetve maga körül. Nem baj, ha most még nem érzed ezt, csak adj egy irányt a nézőpontjaidnak.
  • Fejleszd az önbizalmad apró lépésekkel. Először szedd össze, hogy mi minden erőforrásod van. Milyen megoldásaid voltak az eddigi nehéz időszakok átvészelésére. Dicsérd meg magad azért, mert már annyiszor megmozdultál a jóllétedért. Mondd ki hangosan: szeretem magam, és megérdemlem a pihenést, az énidőt, az önelfogadás felszabadító pillanatait. Sorold fel három értékes tulajdonságodat.
  • Inspirálódj más emberek történeteiből, olyan személyekekl vedd körül magad, akik megtartanak téged ebben a lelki állapotban, kimutatják, hogy szeretnek és a szeretetükkel, bátorításukkal támogatnak téged az utadon. Ha nincsenek ilyen baráti kapcsolódásaid, keress egy szakembert, akivel erősíteni tudsz a motivációdon, a lendületeden, aki segít új nézőpontokat és stratégiákat behozni az életedbe. Sok esetben már az gyógyítóan hat a lélekre, ha van, aki figyel rád, aki mellett azt érzed, nem vagy egyedül a nehézségeiddel.
  • Ne feledkezz meg a célkitűzéseidről sem. Nem kell egyből nagyot álmodni, apró lépésekkel is emelheted az életkedvedet, apró céloktól is felcsillanhat a remény, hogy képes vagy jól érezni magad a bőrödben.
  • Vizualizációs technikát használva, képzeld el, ahogyan nevetve sétálsz, támogató emberek közelében vagy, jól érzed magad és visszanézel az elmúlt időszakra, és meglátod, hogy érdemes volt kitartani, mert remekül érzed magad. Dédelgesd ezt a képet és többször vedd elő magadban ezt a jó érzést a nap folyamán.

 

Természetes, hogy elkeseredsz néha, ez emberi tulajdonság. Az is normális, hogy ha beletekeredsz a saját lehúzó örvényedbe, vagy hogy úgy érzed, képtelen vagy valamivel megbirkózni. De ne feledd, sokkal több erő, lendület és optimizmus van benned, mint amit most érzékelsz. Képes vagy előcsalogatni magadból a boldogságodhoz szükséges gondolatokat és tevékenységeket. Ha szeretnéd, dolgozhatunk együtt is a kiegyensúlyozottabb, tudatosabb karaktered megteremtésén. A tanácsadás menetéről itt tudsz olvasni. Szeretettel várlak.

Laskai Nelli
NLP tréner, házassági tanácsadó

borítókép: innen

Vissza a címlapra
Boldognak lenni - párkapcsolatban vagy egyedül
Az életben gyakran előfordul, hogy nyomaszt egy (krízis)helyzet, de nem tudunk enyhülést hozó irányba mozdulni. Itt módszert, technikát, gyakorlatokat találsz ahhoz, hogy jobban érezd magad és megszabadulj a nyomasztó érzéstől.
Legjobban pörgő posztok
HIVATALOS: A Juventus menesztette Allegrit
Apuleius • 2 nap
A Salernitana elleni mérkőzés
Apuleius • 8 nap
Az Atalanta elleni mérkőzés
Apuleius • 4 nap
Nagy barbecue szósz teszt
Linda Morvai • 9 nap
A kommunizmus egyik utolsó botránya: az 1989-es érettségi
Kerek Bálint • 5 nap
Cikkek a címlapról
Egy budai templom, amire még Ferenc József is adott pénzt
A Svábhegyen álló plébániatemplom a maga nemében pazar épület, gyönyörű környezetben.
Miskolczi legendák
Négy miskolci legendát hoztam nektek mára. Megismerkedhettek a miskolci sárkány legendájával, majd ennek a folytatásával, a Mátyás király és a Szent György Lovagrend történetével. Ezután a miskolci kocsonyáé kész a főszerep, majd a Fekete kutya is színre lép. :)   Az avasi református templom sok…
>