Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A Tesla átvehetné a Daimlert

2020. december 09. - Várkonyi Gábor Autóblog

130601788_805269383604455_1449605469631764678_n.jpg

A Reuters újságírója szerint a Tesla átvehetné a Daimlert. Musk korábban jelezte, hogy nyitott lenne egy partnerségre vagy fúzióra más gyártókkal.

A Reuters cikke szerint egy "hazai" gyártó átvétele nem illene bele a profilba, japánoknál tradicionálisan nehéz próbálkozni, ahogy koreaiaknál is, a VW részben állami, a BMW részben családi, franciákat nem említett, így a legokosabb és leginkább illő a Daimler lenne. Az a cég, amely egykoron birtokolta a Tesla 9,1 százalékát, és 50 millió eurós tőkeinjekciójával megmentette a csődtől a kaliforniai céget. 6 éve adták el a csomagot, tizenkétszeres haszonnal. Nyilván jó bulinak tűnt, vélhetően én is ezt tettem volna. Ma az a csomag 49 milliárd dollárt érne. A Daimler meg csinálna, amit akarna.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5716325240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miert? 2020.12.09. 12:13:45

A Reuters megbizható szokott lenni, de ez itt most egy újságiró önálló fantáziálása minden valóságalap nélkül.
Muskhoz intézett kérdésre (miszerint a Tesla könnyedén felvásárolhatná akármelyik tradicionális autógyártót, hogy ezzel is gyorsitsa a terjeszkedését) azt válaszolta, hogy nincs ilyen szándéka, és különösen nem gondolkozik ellenséges felvásárlásban (értsd: a cégvezetés támogató együttmüködése ellenében). De ha esetleg megkeresik ilyennel, akkor majd beszélünk róla.
Ami a Daimlert illeti, pont idén kötött stratégiai szövetséget az Nvidia-val, hogy ennek chipgyártó képességeire alapozva fel tudja venni a versenyt a Tesla önvezető képességeivel. Merthogy a Tesla saját chipgyártása az egyik alapja annak, hogy az autói a többiek előtt járnak az önvezetésben. Nem tünik valószinűnek, hogy ezután odamegy a Teslához kuncsorogni, hogy mindenem a tiéd, csak álljunk össze.
üdvözlettel

Dany 2020.12.11. 21:21:26

Egyik nap csődbe megy, másik nap vegye meg a Daimlert? Mi lenne a hírportálokkal, ha nem lenne #napitesla?
süti beállítások módosítása