Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Hölgyeim és uraim, az új C4

2021. február 12. - Várkonyi Gábor Autóblog

Nekem van benne egy kis szofisztikált, európai és modern Pontiac Aztek, csak méretarányosan kicsinyítve, és aktuális formanyelvvel körítve. Hölgyeim és uraim, az új C4.

148867224_844696562995070_8429232234779086073_o.jpg

Már ez sem "csak" egy sima kompakt autó. Magasabb, suvosabb, és létezik belőle teljesen elektromos verzió. Tavares tudja, mit kell bevetni az eurokraták szívének meglágyítására, és a nyugati flottapiac megdolgozására. Egyszerre.

PHEV nem létezik belőle, ez a nagyobb modelleknek a sajátossága marad. A mostani PSA vonal szerint van berendezve, a menü "szokás szerint" nem az intuitív kezeléssel szerez pontokat, de nem is állít megoldhatatlan feladatok elé. A futómű szintén a megszokott PSA jelleget adja vissza, a hátulja ugrik az ívről.

Ezzel együtt az látszik, hogy mindent elkövettek, hogy kitalálják, hogy mit akar az európai vásárló, mit enged neki a CO2 norma, és ebből a mixből hogyan lesz megfizethető végtermék. Kellett itt-ott spórolni, hengerszámmal, anyagminőséggel, finomhangolással, és hajlamos vagyok azt érezni, hogy az, amit a rövid tesztút alatt az autó hibájának éltem meg, az valójában arra vezethető vissza, hogy piszok nehéz kihozni a számokat a jelenlegi körülmények között. Kell a villany, kell a hatékony benzines, kell a dízel is, és kell még a divatos forma és szerethető összkép. Meg a 8% körüli megcélzott profitráta. Kínzó kérdések ezek,na. Ez lesz az új norma egy pár évig, -aztán már ez sem- a nagyobb motor, egy kifinomultabb futómű, és igényesebb beltér sokkal magasabb árakon lesz elérhető mint eddig. Luxus lesz.

Már ez is az. 7 fölött indul a legegyszerűbb kivitel. Egy automata, közepesen szerelt 3 hengeres 9 körül van.

Nekem tetszett. Az ár nem a Citroen hibája. Ezt kell megszoknunk. Erre is terítve van a CO2 bünti, meg a villanyozás költsége.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4816424482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása