Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Komoly elektromos autó értékesítési stratégiák a BMW és a Volkswagen háza táján

2021. március 18. - Várkonyi Gábor Autóblog
A mai Millásreggeli Futómű rovatában a VW Power Day eseményeiről és a BMW jövőbeli terveiről meséltem.

20210318_085918.jpg


A héten a Volkswagen konszern és a BMW is megtartotta a maga helyzetjelentését az elmúlt év és főként a jövő stratégiái kapcsán. Ahogy már a Power Day nevéből is sejthető volt, Herbert Diess, a VW vezére megidézte a Tesla szellemét, csak egy még nagyobb skálán. Jelentősen csökkentik a tervek szerint a belépő elektromos modellek árát, egységesítik és skálázhatóvá teszik a cellákat, és az évtized közepe után teljes mértékben a villany irányába fordítják a céget. 

A BMW-nél Oliver Zipse egy higgadtabb, két lábbal a földön járó megközelítést propagált, kulcs eleme a müncheniek stratégiájának az átfogó környezetvédelmi szemlélet, a körforgásos lánc kialakítása, ahol nem vész kárba nyersanyag, és ahol 2050-re teljesen karbon semlegessé válik a vállalat. Fix dátumot a kisebb konkurensektől eltérően egyik cég sem jelentett be a belsőégésű technológiából való kiszállásra, Oliver Zipse hangsúlyozta, hogy eltérő piacokon eltérő sebességgel fog végbemenni a hangsúlyok eltolódása, sőt, ha Amerikát nézzük, akkor még országon belül is jelentősen más képet mutathat a vásárlók és a szabályozók hozzáállása az elektromobilitáshoz, ezért az ő feladatuk az, hogy biztosítsák annak lehetőségét, hogy a kereslet változására bármikor képesek legyenek reagálni, azaz tudjanak szállítani bármikor, bármit, jelentősen felpörgő villany kereslet esetén se legyenek például akkuk nélkül. Közös pont volt, hogy mindkét cég a cellákban látja a jövő egyik fontos üzleti potenciálját.

Nézzétek vissza az adást ezen a linken!



A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr7416468868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása