Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Eseményajánló: jövő csütörtökön kezdődik a Budapest Automotive Summit

2024. április 02. - Várkonyi Gábor Autóblog
Bujáki Zsolt, autóipari kommunikációs szakember fejéből pattant ki az ötlet egy olyan konferenciáról, amely kifejezetten a kereskedelmi oldalt tartja a fókuszban, kiegészülve szabályozói és fogyasztói trendek vizsgálatával.

ke_pernyo_foto_2024-04-02_9_15_23.png
A témák és az előadók kapcsán együtt ötleteltünk, azt gondolom, hogy szakmai szemmel nézve egy nagyon erős tematikát sikerült összehozni, kiemelkedő szereplőkkel. Importőrök, finanszírozók, biztosítók, gyártók, flottakezelők, energetikai szolgáltatók képviselői egyaránt felszólalnak a rendezvényen. A nyitóbeszédet Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter tartja.


Két szekcióban lesz szerepem:

"Rásétálunk a nagy maradványérték aknára? Használtautópiaci trendek, kihívások 2024-ben. (kerekasztal beszélgetés)

Nem túlzás azt állítani, a használtautópiac túl van a zeniten. Válságok jönnek-mennek futószalagon és a használtautók talán már soha többé nem lesznek eladhatók drágábban. Mindeközben előttünk minden idők legnagyobb maradványérték aknamezője, vajon rásétálunk? Súlyos állami beavatkozások európai szinten, garanciális anomáliák, gyengülő hazai vásárlóerő és elbizonytalanodó magyar vásárlók. Használtautópiaci körkép fekete-öves szakértőkkel. Moderál: Szörényi András (Vezess.hu)"

"Piac vagy szabályozás? (kerekasztal beszélgetés)

2024-ben egyértelműen érezhető hatása lesz a 2035-ben bekövetkező változásoknak, a gyárak fejlesztései már szinte kizárólag az elektromos autózásra koncentrálnak. A 11 év múlva hatályba lépő korlátozás, amivel önként döntheti be Európa az autóiparát, már most súlyos károkat okoz az ágazatnak. A már bejelentett százezres nagyságrendű munkahely leépítések beszállítóknál és gyártóknál még csak a kezdetét jelzik annak, ami vár ránk, ha nem korrigálnak az általunk választott döntéshozók a kérdésben. A 2035-ös szabályozás árnyékában mi mozgat minket valójában: a vevői igények vagy a politika és a lobbik által generált szabályozás? Ez egy magunk csinálta válság vagy a globális versenyben való lemaradás? Mi az igazság? Moderál: Várkonyi Gábor (autópiaci szakértő)"

Számomra kedves és fontos témák kapcsán beszélgetünk szakmabeliekkel, és igyekszünk új impulzusokat adni a jelenlévőknek, mellébeszélés és szűrők nélkül.

Dr. Hanula Barnát és Dr. Feledy Botondot is sikerül megnyerni az ügynek, mérnöki és geopolitikai kitekintést is kaphatnak tehát azok, azok rászánják a jövő csütörtököt arra, hogy ellátogassanak a MOL Campusra.

A teljesség igénye nélkül a Porsche Hungária, LeasePlan, AutóWallis, Mercarius, Allianz, Das Weltauto, HUMDA, McKinsey, Magyar Lízingszövetség vezetőinek az előadásait, kerekasztal beszélgetéseit is meg lehet hallgatni.

A nap végén az "Év Magyar Autója" díjátadóra is sor kerül.

Azt reméljük, hogy hagyományteremtő rendezvény lesz! Bátorítok mindenkit, akit érdekel az autós szakma, vagy aki érdekelt az autós szakmában, hogy találkozzunk április 11-én a MOL Campusnál!

További infók és jegyvásárlás: https://www.automotivesummit.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5318368771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása