Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Családi autót állami segítséggel?

2019. február 18. - Várkonyi Gábor Autóblog

 

A Millásreggeli eheti adásában a nagycsaládosokat érintő frissen bejelentett autóvásárlási hozzájárulásról beszélgettünk. Kikre és milyen feltételetekkel vonatkozik ez a támogatás? Milyen hatással lesz az intézkedés a használt autók piacára?

2,5 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapnak azok a legalább 3 gyermeket nevelő családok, akik hajlandóak legalább hétszemélyes autót vásárolni. Ez is a Nemzetvédelmi Akcióterv egyik pontja, amelyet nemrégiben jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök. Ez elsőre persze jó hír és remek lehetőség. De a részletekről még nem sokat tudni. Mindenesetre megpróbáltuk felvázolni, mi lenne a legideálisabb megoldás. 

Nagyon sok családdal találkozom a napi munkám során, ahol 2,5-3 milliós keret áll rendelkezésre, hogy hétszemélyes autót vásároljanak, illetve a legfontosabb szempont még, hogy 3 gyerekülés elférjen egymás mellett. Ezekre az igényekre jellemzően a nem túl idős családi egyterűek kínálnak megoldást, azonban ebből a kategóriából  még nem vásároltak elég nagy példányszámban Magyarországon újonnan ahhoz, hogy most megfelelő mennyiségű jármű legyen a használt piacon. Ha ezt a réteget be lehet terelni oda, hogy import autó helyett Magyarországon adóztatott, elsőgazdás, nullkilométerórás, garanciás, lényegesen fiatalabb autót vásároljon, akkor ez egy nagyon jó dolog lenne. 

Meghallgatom

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr9914627258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása