Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A statisztikák szerint nem keresettek az elektromos bérautók Európában

2022. május 02. - Várkonyi Gábor Autóblog

Egy bérautó ár összehasonlító portál tett közzé adatokat arról, hogy mekkora részt tesznek ki a bérautó foglalásokból az elektromos autók a kontinensünkön. 0,22%. Ennyit.

279530240_480774260505527_2440545535269742691_n.jpg

A flotta rendelkezésre áll, tehát a megadott foglalási aránynál magasabb arányt képvisel a tisztán elektromos autók aránya a flottákban. Könnyen lehetséges, hogy aki nyaralni indul, az nem a töltőpontok keresésével akarja az idejét tölteni pihenés helyett, mindezt drágábban, mint egy belsőégésűvel szerelt autónál.

A foglalások aránya 77%-ban Spanyolországra koncentrálódik az elektromos autók esetében. Ennek az oka logikus: a népszerű turista desztinációk zöme a szigetekre koncentrálódik, ahol nincsenek irdatlan nagy távolságok, a látnivalók többsége közelében a helyi önkormányzatok dedikált elektromos autós parkolóhelyeket hoztak létre, ingyen töltéssel, és mindemellett korlátozták a szigetekre behajtható autók számát ami alól kivételt képeznek a villanyos autók. Ilyen körülmények között minden amellett szól, hogy még akkor is inkább elektromos autót kérjünk, ha egyébként kicsit drágább lesz, hiszen ebben az esetben a felhasználó kényelmét szolgálja, hogy egyéni közlekedéssel villanyalapon mindent el tudjon érni autóval. Fenntarthatónak nem nevezhető ez a rendszer.

A többi foglalás Franciaországra és Németországra oszlik meg, 10% és 2% arányban, a maradék meg minden egyéb EU-s országra, összesen.

15 millió szállásajánlatot is megvizsgáltak elektromos autós töltési infrastruktúra kapcsán. Az összes szálláshely 0,3%-a rendelkezett valamilyen töltési lehetőséggel, a holland partvonalon a szállások egy százaléka rendelkezett könnyen elérhető töltési lehetőséggel, a Comói-tónál 0,4%.

Nehéz átlátni a töltések kapcsán az árazásokat, az applikációkat, az átjárhatóságot a rendszerek között. A felhasználó nem ellensége önmagának, és nem fog azért többet fizetni, hogy bonyolultabb legyen az élete. Ha komolyan gondolja a politika a villanyosítást, minden területen, akkor továbbra is az infrastruktúra kérdése az, amit komolyabban kellene venni.

Amerikában egyébként hagyományosan nagyobb szerep hárul a bérautós cégekre a mobilitásban, és a villany parknak érthető okokból nagyobb szerepe van ott. Ellentétben a jelenlegi európai helyzettel, ott egy átláthatóbb és könnyebben kezelhető, felhasználóbarátabb megoldást tud nyújtani az elektromos bérautózás bizonyos államokban.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2517821805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csorsza 2022.05.02. 20:18:44

Nem fog többet fizetni, hogy bonyolultabb legyen az élete?

Dehogynem, mindenki ezt teszi, aki villanyautót vesz...

W12petrol 2022.05.02. 20:59:56

@csorsza: hat jah sok a hülye! Belsőégésű forever!!!!
süti beállítások módosítása