Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A Bosch vezére szerint nincs szükség tiltási politikára

2020. november 20. - Várkonyi Gábor Autóblog

126172325_791352098329517_1948560861928056004_o.jpg
A Bosch vezére, Dr. Volkmar Denner is szót kért az Euro7-es jogszabályi előterjesztések kapcsán. Magyarország szempontjából különösen fontos, hogy mit gondol a Bosch első embere a tervekről, nálunk különösen sok munkahely, és magas hozzáadott érték képződik a Boschnak köszönhetően a nemzetgazdaságban.


Denner szerint nincs értelem a "tiltási politikának" és az EU tervezett jogszabályi szigorítása szemmel láthatóan túllő a célon.

A világ legnagyobb autóipari beszállítójának a vezére így nyilatkozott: "A Bosch és a teljes német autóipar elkötelezett a párizsi klímaegyezmény és az EU céljai mellett, ehhez azonban nincs szükség tiltási politikára, hanem minél hamarabb ki kell küszöbölnünk a mai szabályozás gyenge pontjait." Az emisszió mérésénél a valós vezetési környezetet kellene figyelembe venni, valamint a teljes értéklánc mentén kellene számítani a kibocsátást.

Ahogy arról sok helyen lehetett olvasni, a most asztalon lévő tervek a szakma egyöntetű véleménye szerint 2025-től a belső égésű motoros autók újként történő forgalomba helyezését lehetetlenné tennék az EU-ban.

Denner szerint a tervezet okot ad az aggodalomra, mert eleve kizár bizonyos környezetbarát technológiákat, és túllő a célon.

A klímacélokat csak egy nyitott és széleskörűen alkalmazott technológia alappal lehet elérni. Elektromobilitásra és alternatív üzemanyagokra egyaránt szükség van.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr8516291716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása