Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Jövő ősszel indul az első teljesen elektromos autó gyártása Magyarországon

2020. december 14. - Várkonyi Gábor Autóblog

131217719_808959939902066_1003749821690049699_o.jpg
Jövő ősszel indul az első teljesen elektromos autó gyártása Magyarországon. Ezt a rendkívül örömteli hírt tudom megosztani veletek, ugyanis Kecskemét kapta az új Mercedes EQB gyártásának a feladatát.


A zászlóshajó EQS Sindelfingenben fog készülni a "Factory 56"-ban, röviddel később az EQE is itt gördül le a szalagról.

A harmadik autó lesz a Kecskeméten is gyártott EQB kompakt elektromos autó, amit Pekingben is gyártani fognak.

Magyarország számára ez 100 millió eurós beruházást jelent, és 4400 biztos munkahelyet.

Christian Wolff hangsúlyozta, hogy az új modell magyarországi gyártása jelzés arra, hogy a cég elkötelezett az ország iránt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy egy nagyon fontos versenyben jártunk sikerrel egy nehéz időszakban, és Magyarország az új világgazdasági korszak nyertesei közé tartozhat.

Az Audi győri gyárában már komoly lépések vannak az elektromobilitás korszakának az irányába, hiszen számos olyan komponens készül itt, ami a márka elektromos jövőjének a meghatározó alkotóeleme.

A BMW beruházásáról is tudható, hogy elektromos autók gyártásáról szól majd Debrecenben.

A Daimler a mostani bejelentés szerint egy rendkívül fontos, és az európai piacon nagy sikerre számító kompakt villanyautót fog gyártani itthon, szűk egy év múlva.

Középtávon, ahogy számos elemzésben rámutattak az elmúlt években, az elektromobilitásra való átállás Európában a közép-európai régiót erősítheti gyártási oldalon. Ebben a versenyben kell hazánknak helyt állni. Remek év végi hír ez a Daimlertől, szívből gratulálok a kecskeméti csapatnak!

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr9716338852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása