Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

In memoriam Alfred P. Sloan, a General Motors elnöke és vezérigazgatója 1923–1956 között

2024. május 24. - Várkonyi Gábor Autóblog

A tegnapi Millásreggeli Futómű rovata Alfred P. Sloan jegyében telt. Születésének évfordulóján emlékeztünk meg minden idők egyik legmeghatározóbb menedzseréről. Sloan vezetése alatt lett a GM a világ legnagyobb vállalata, olyan cégeket előzve, mint a Standard Oil, vagy éppen a Ford, amely addig a megkérdőjelezhetetlen elsőséggel bírt autóeladások terén.

445186709_962690638980551_5865876656986925656_n.jpg
A mai napig érvényesek azok az alapelvek egy multinacionális nagyvállalat felépítésének és döntéshozatali folyamatának működése kapcsán, amiket Sloan fektetett le. "My years with General Motors" című könyvében írta meg Alfred P. Sloan a visszaemlékezését aktív éveiről, a legtöbbet eladott menedzser könyvek egyike.


Az adatokra való támaszkodás fontossága, a dílerek bevonása a vállalat terjeszkedésébe és sikerébe, a folyamatos modellfrissítések, a szegmentálás – ahogy ma nevezzük – fontossága márkák között, – a végtelenségig lehetne sorolni –, mind a Sloan alatti GM rendszerében lettek bevezetve.

A képen balra Edsel Ford, középen Alfred P. Sloan, jobbra Walter Chrysler.

Itt tudjátok visszahallgatni az adást, 23:30-tól indul a Futómű.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr318412561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása