Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Milyen formában várhat EU-s támogatást a közlekedés és az autóipar?

2020. május 20. - Várkonyi Gábor Autóblog

volkswagen-e-golf-typ-2-type-2-pixabay-2020-01-min-444x222.png
100 milliárd eurós vásárlást támogató csomag van állítólag brüsszeli asztalokon, és a döntés a következő hetekben születhet meg arról, hogy a közlekedést és az autóipart milyen formában dotálják meg ezzel a valóban nagyon nagy összeggel.


Már meglévő programokból csatornáznának át pénzeket, tehát nem új forrásokról van szó. A tervezet szerint a 95 gramm/kilométernél magasabb CO2 kibocsátású autókat is bevennék a kedvezményezettek körébe, de a zöld frakciók ezt természetesen hevesen ellenzik. A vásárlástámogatásra két év alatt 20 milliárd eurót szánnának, a többi pénz infrastruktúrára, kutatás-fejlesztésre lenne elkölthető. A teljesen elektromos autók esetében az áfát kompletten elengednék. Hát, kíváncsi vagyok, ebből mi fog megvalósulni. Ami biztos: nagyon hamar kellene dönteni. Szinte mindegy mit, csak dönteni. Mert EU-s szinten ezt a lefagyást senki nem fogja tudni sokáig húzni.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4715709370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása