Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A "Scientific American" szerint az amerikai autóflotta elektromosra cserélése lítium hiányt okozhat

2023. február 10. - Várkonyi Gábor Autóblog

A "Scientific American" tudományos folyóirat szerint "csak" az amerikai autó flotta elektromosra cserélése a mai tudásunk szerint lítium hiányt okozna a világpiacon, geopolitikai feszültségeket generálva.

329241813_902982017404799_1946489911580665713_n.jpg
Legalább megtudjuk, hogy demokráciát nem csak olyan helyekre lehet majd exportálni, ahol olaj van, hanem felfedezhetik ezt a kincset a lítium lelőhelyekkel megáldott országok is.

A cikk szerint természetesen jó esetben drasztikusan csökkenhet új technológiákkal a nyersanyag szükséglet, de a világ többi részének az autózásáról nem esik szó, Amerika meg ugyebár, nem a világ.

A javaslat szerint csökkenteni kellene a magánautók számát. Valahogy mindig ide jutunk. Miközben a magánautózás a CO2 terhelés egy röhejesen kis részéért felelős, különösképpen akkor, ha a globalizáció bolygót terhelő jellegéhez viszonyítjuk, azt még csak fel sem szabad vetni, hogy talán nem a világ túlsó feléről kellene mindenféle vackot ide-oda szállítani. Kedves középosztálybeli nyugati ember, egyél bogarat, és ne legyen autód. Attól majd megnyugszik a klíma. A többi 7-8 milliárd ember meg köszöni, folytatná az életét. Eszméletlenül álságos ez így.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr3518045880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.02.11. 22:58:45

Hát, nekünk van egy EP-határozatunk, hogy rövid időn belül be kell szüntetni a belsőégésű motorral működő autók eladását. Határozat már van, terv a villanyautók építésére még nincs. Most majd az USA versenghet a lítiumért a világ többi részével, legalább jól felmegy az autó ára. Megértem, hogy a zöldek idegesek a rothadó Föld miatt, de azért még tökön szúrni magunkat nem kellene. Azt hittem, hogy ennyi évszázadnyi elkövetett ostobaság után már nem idióták fogják kormányozni a világot, aztán de.
süti beállítások módosítása