Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Herbert Diess az Audi felügyelete alá fogja vonni a Bentley irányítását?

2020. október 27. - Várkonyi Gábor Autóblog
122686749_772498656881528_2954071500867795701_o.jpg
Sajtóértesülések szerint az Audi felügyelete alá fogja vonni Herbert Diess a Bentley irányítását.


A vírus előtti időszakban sikerült a márkának újra nyereséges működést produkálnia, de ehhez kellett egy komolyabb leépítés, ami az angol gyár dolgozóinak közel negyedét érintette.

Jelenleg a Porsche főnök, Oliver Blume hatáskörébe tartozik a márka a konszernen belül. Adrian Hallmark, a cég ügyvezetője nemrég nyilatkozott arról, hogy újra veszteséges zónába kerülhetnek a koronavírus és a brexit okozta turbulenciák hatására.

Két éve a Porsche egy külső tanácsadó céget is bevonva elkészített különböző forgatókönyveket a márka jövőjére vonatkozóan. Ezek között voltak olyan elképzelések, hogy elbúcsúznak a "tömegtermeléstől", és kizárólag egyedi igények szerint elkészített, még drágább autók irányába mozdulnának a márkával. Ezt később elvetették.

A jelenlegi tervek inkább az Audi fölé pozicionált, azzal szorosabb rokonságot mutató, kevesebb "blinggel" járó, a nagyszériás technikához jobban igazodó kínálatot láthatunk majd, vélhetően több villanyos modellel.

Továbbra is kérdés a konszernen belül, hogy a luxusmárkák sorsa hogyan fog alakulni, Lamborghini, Ducati vagy éppen a Bugatti tekintetében. Utóbbi eladásával kapcsolatosan pár hete lehetett újabb híreket hallani.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1016259814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása