Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A Huawei-Changan Auto-CATL közös projektje a világ legversenyképesebb okosautó platformjának létrehozását tűzte ki célul

2020. november 24. - Várkonyi Gábor Autóblog

127145209_794927821305278_7374511069047690764_n.png
A kínai sajtó a Huawei-Changan-CATL közös projektje kapcsán nem győzi a szuperlatívuszok emlegetését. A hármasból az autókhoz értő cégen kívül a másik két vállalat messze a legnagyobb játékos a saját területén. Szimbolikus ez az egész az autógyártás helyi értékére és jövőjére nézve.


Kell egy telekommunikációhoz értő brigád, meg egy aksikban jártas csapat. Van itt még valami, ja, igen. Autónak hívják. Az már "bárkitől" jó lesz.

Valahogy így fest ez messziről nézve. De nem is ez a lényeg: az eddigi, vertikálisan felépített OEM-beszállítói viszony van újra gondolva, nagyon okosan a kínai érdekek szerint.

A hármas csapat első sorban "kínai" hármas csapat, és ez több, mint elismerésre méltó. Deklarált cél függetlenné válni a világ nagy beszállítóitól.

A Xinhua hírügynökség szerint egy "nemzeti csapat jött létre" és a "kínai autógyártás felértékelődése zajlik."

A kínai sajtó nacionalista felhangoktól nem mentesen a kínai gyártók emancipációját emlegeti a projekt kapcsán, és megelőlegezi, hogy a három cég együtt a világ legversenyképesebb elektromos és okosautó platformját fogja létrehozni.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5716297428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása