Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Az év egyik bomba híre: Diess lemond a VW konszern vezetéséről

2022. július 25. - Várkonyi Gábor Autóblog

A nap, vagy inkább az év bomba híre: Diess szeptemberben lemond a VW konszern vezetéséről, és ismét egy Porsche vezetőnek kell rendet raknia a cégnél, a hírek szerint Oliver Blume váltja a megosztó személyiségű Diess-t.

295127024_537622561487363_8494620740876597366_n.jpg

Szerintem már rég tarthatatlan volt a helyzete Herbert Diessnek, aki a médiával nagyon jól tudott bánni, a cégen belüli viszonyokat azonban alaposan megkavarta. Elsők között tett hitet amellett, hogy nagy konszernként mindent a villany "kártyára" kell tenni, amiért egyesek ünnepelték, mások meg a cég sírásóját látták benne.

Köztudottan Musk fan-ként az amerikaik összes sikerét és kétes praktikáját is le akarta másolni, a szoftveres know-how kapcsán pedig hatalmas ígéretek mellett nagyon keveset "szállított", amit a Cariad bukdácsolása kapcsán grandiózus földbe állásként is lehet értelmezni.

A képet az Automobilwoche jelentette meg, harmadik személyként a szintén villany "hitű" Audi vezér látható. Ha Diess húzásai bejöttek volna, akkor jó eséllyel a saját "neveltje" és ex BMW-s kollégája, Duesmann vette volna át a helyét.

A VW konszern "kremlinológiája" alapján úgy gondolom, hogy Blume kinevezése azt sejteti, hogy jelentős korrekció várható Európa legnagyobb autógyártójának háza táján, és a "car guy"-ok újra előtérbe kerülhetnek. Én személy szerint nyilván ebben reménykedem.

Egy biztos, erről még sokat fogok írni. Mélyreható változások jönnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr8517890261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása