Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Bosch Tech Day: A hidrogén felhasználást a gazdaság minden szektorában elő kellene mozdítani

2023. július 26. - Várkonyi Gábor Autóblog

A múlt csütörtöki Millásreggeliben beszámoltam a Bosch Tech Day fejleményeiről. A rendezvényen Feuerbachban vehettem részt, ahol a cég vezetői főként a hidrogénnel kapcsolatos beruházásaikat ismertették. Dr. Stefan Hartung négy pontban foglalta össze, hogy mit kellene az európai politikának tennie annak érdekében, hogy megőrizzük a technológiai előnyünket hidrogén kapcsán, a felzárkózó, és hatalmas tempót diktáló ázsiaiakkal szemben.

361946021_980921006384790_7828912023837526718_n.jpg
1: Könnyítene kellene annak feltételeit, hogy hidrogént állítsunk elő az EU-ban. Jelenleg nincs technológia semlegesség, ennek kereteit biztosítani kellene, energetikai és adózási szempontból is.

2: Az afrikai országok 5000 megatonna hidrogént tudnak előállítani megújuló energiával, ami elég lenne a világ energiaigényének biztosítására, hidrogén alapon. Az európai országoknak szövetségeket kellene kötniük energiaellátási kérdésekben a feltörekvő szereplőkkel.

3: A hidrogén felhasználást a gazdaság minden szektorában elő kellene mozdítani. A pusztán villanyra alapozott ipari, illetve lakossági igények kielégítése hamar a rendszer határait fogja feszegetni, egy szabályozott és ösztönzött hidrogén alapú megközelítés csökkentené a kitettségünket.

4: Az infrastruktúra biztosítása a politika feladata is. Erre vonatkozóan ki kell dolgozni a koncepciókat.

Összesen 60 újságíró vehetett részt a rendezvényen, a világ minden tájáról, volt idő kérdezni is, és a sajtótájékoztató után megnézhettük a gyárat, kipróbálhattunk hidrogén hajtású áruszállítót, amely közúti forgalomban volt, és mérnökök tucatjai magyarázták el a technológia kihívásait és újdonságait különböző workshopokon.

Hallgassátok meg a Futómű rovat vonatkozó részét a múlt csütörtöki Millásreggeliből 29:40-től!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr3818178483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása