Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Breaking news: megállapodás született a német állami támogatásokról

2020. június 04. - Várkonyi Gábor Autóblog

2020-06-04_8.png
Ma reggel három hónap után újra a 90.9 Jazzy rádió stúdiójából jelentkeztem a Millásreggeli Futómű rovatában. Több témát is érintettünk, de a legfontosabb breaking news a német sajtóban, hogy megállapodás született a nagy koalíciós partnerek között az autóipar támogatásával kapcsolatban. A döntés szerint pénz formájában állami támogatást kizárólag az elektromos autók kapnak, valamint a jelenlegi 10 évre szóló adómentességet meg fogják hosszabítani. A plug-in hibridek vagy az alacsony szén-dioxid kibocsájtású dízelek nem kapnak állami hozzájárulást, azonban minden autóvásárlásnál 19%-ról 16%-ra csökkentik az áfakulcsot.

Az adás második felében az európai és a magyar használtautó-piac jelenlegi helyzetéről beszélgettünk, valamint az is kiderült, hogy mely autók forognak a leggyorsabban a legnagyobb európai használt autós portál felmérése szerint.

Nézzétek vissza az élő bejelentkezést ezen a linken 01:54-től és 02:18-tól!

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr7715739684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miert? 2020.06.05. 11:18:52

A vegleges megallapodasban ugy tunik kiterjesztettek a tamogatott autok koret.
A teljesen elektromos autok max 6000EU, a plugin hibridek max 4500Eu tamogast kaphatnak.
Ez jelentos novekedes a korabbi 4000Eu es 3000Eu-hoz kepest.
A felso plafont (40000Eu) ugy huztak meg, hogy csak kis auto ferjen bele. A nagy es draga premium kategoriat (mint a Tesla) nem akarjak tamogatni.
süti beállítások módosítása