Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Pánik módra kapcsolt a legnagyobb német szakszervezet bambergi részlege

2021. január 25. - Várkonyi Gábor Autóblog

Pánik módra kapcsolt a legnagyobb német szakszervezet bambergi részlege. Olvassátok:

141097760_832931334171593_5391179847218283549_n.jpg
"Ha jön az Euro7, akkor a belsőégésű motorok megszűnésével nézünk szembe, és ezzel a tömeges munkanélküliségnek Németországban.

2.6 millióan dolgoznak Európában az autógyártásban, ebből 882 000 munkahely van veszélyben Németországban. Ez 34 százaléka az ágazatban dolgozóknak, lásd a diagramban.

Néhány européer nagyobb szenvedéllyel akar kárt okozni az Euro-liga első Németországnak (Frans Timmermans Hollandiából, aki ezen munkavállalók 1 százalékát képviseli) (Ursula von der Leyen Németországból, aki a munkavállalók 34 százalékát képviseli), mint hogy fel tudjon mutatni valamit az világkupa győztes Kína ellen.

Ázsia, amely a legnagyobb gazdasági térség a világon, más megoldások mellett számít a belsőégésű technológiára is, mert ott az ökológia és gazdasági képet összességében nézik. A világon majdnem mindenhol a belsőégésű motorok is részei a mobilitási stratégiának.

Ha a belsőégésű motor az Európai Unió hajcsárai által (Frans Timmermans és Ursula von der Leyen) mindenképpen be lesz tiltva, akkor világosnak kell lennie, hogy ennek milyen kihatása lesz a társadalomra és a szociális békére.

Az EU Green Deal egy menetrend a fenntartható EU-s gazdaságra. Nem a belsőégésű motor, hanem a fosszilis üzemanyagok jelentik a kihívást, amely problémát meg kell oldani.

A kitűzött környezetvédelmi és klíma célok csak ökológiailag kicsi lábnyommal járó belsőégésű motorokkal érhetőek el. Ennek feltétele, hogy szintetikus üzemanyagok helyettesítik a fosszilis alapú üzemanyagokat.

Mindannyian klímasemleges Európát akarunk, ugyanakkor veszélyeztetve látjuk a szociális békét, ha ökológia, gazdasági és szociális aspektusok nem lesznek egyaránt figyelembe véve."


Hát, erre csak annyit tudok mondani, hogy baromira el vagytok késve ezzel a szöveggel. Évek óta nyomjuk itt páran a csengőt, eltűrve az ezzel járó támadásokat, kiállva a saját meggyőződésünk mellett, amelyben van helye a belsőégésűnek, a villanynak, és minden egyébnek is. Nincs helye ugyanakkor az egyoldalúan tisztának kikiáltott, mérhetetlen pozitív diszkriminációban részesített, mono-technológia megközelítésnek. Nem hallattátok a hangotokat időben. Most már ez lesz, ha tetszik, ha nem.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr7316402262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása