Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

2035-től vége a belsőégésűnek az EU-ban

2023. február 16. - Várkonyi Gábor Autóblog

Erről döntött kedden az Európai Unió parlamentje.

63423781_1006.jpg

A döntés nem volt váratlan, mivel az EU bürokratáin előzőleg már átment az elképzelés, a keddi szavazás nagyjából formalitásnak volt mondható.

A döntés hatásairól beszélgettünk, elemeztük a norvég és német eladási adatokat, amelyek kifutó elektromos autós kedvezmények mellett szabadesésben zuhanó villany arányt produkáltak, majd beszélgettünk arról, hogy az amerikai autókereskedők szerint milyen veszélyek leselkednek az üzletre a 2023-as évben.

Millásreggeli podcast, Futómű rovat, a huszonharmadik perctől.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr4618050816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kewcheg 2023.02.17. 12:45:09

Ha másért nem is, ezért az egyért - sajnos- ott kell hagyni az euró-puniót.
Egy ilyen szegény ország tizenkét év múlva is szegény lesz, ez nem Japán, ahol a háború után húsz évvel már kétszázzal mentek a vonatok.Plusz, a járulékos negatív hatások: az előirt határidőig egyre csökken a benzinkutak száma, egyre nő majd az üz.anyag ára.Az autóállomány elértéktelenedik.Nem lesz alkatrész már előtte se.Valoszinüleg addigra csilliárdokat kellene pumpálni a rottyon lévő vasútba, közösségi közlekedésbe.Szoval vagy mentességet kell kialkudni, vagy ....
/bár a mentesség is csak annyi joval kecsegtet, hogy kínai, brazil meg iráni autócsodákat kell majd venni, amik vagy kapnak engedélyt, vagy nem....

W12petrol 2023.02.19. 10:27:27

azért én amikor 2037- ben átveszem az uj benzines autómat erre azért kiváncsi leszek!

gigabursch 2023.02.19. 10:29:01

Ezeknek az idiótáknak a 2/3-a a következő Óllyópaji Jujjdejós ciklusban nem fog ott ülni.
Úgyhogy majd egy tollvonással ezt a marhaságot megszüntetik.
süti beállítások módosítása