Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Több európai ország is konkrét dátumot kér a belsőégésű motoros autók kitiltásával kapcsolatban

2021. március 11. - Várkonyi Gábor Autóblog

Az Európai Bizottságnak eljuttatott dokumentumban több európai ország kormánya kéri az EU döntéshozóit, hogy mondjanak ki EU szinten érvényes dátumot arra vonatkozóan, hogy mikortól tiltanák meg a belsőégésű motoros autók új autóként történő forgalomba helyezését.

159650960_200956538487302_4110627113316811540_n.jpg
Ezzel párhuzamosabb jobb infrastruktúrát követelnek az emisszió mentes közlekedéshez, és még szigorúbb CO2 szabályozást.

Emisszió mentes közlekedés nincs, legfeljebb lokálisan emisszió mentes, illetve energiatakarékos közlekedés. Ezt érdemes szerintem észben tartani, mielőtt az a hamis kép alakulna ki valakiben, hogy "emisszió mentes" közlekedés az döntés kérdése lenne.

A kérvényt Ausztria, Belgium, Dánia, Görögország, Málta, Írország, Litvánia, és Luxemburg írta alá.

Csupa nagy kiterjedésű ország, hatalmas autóiparral. Ja, nem.

Technológiák tiltása helyett foglalkozhatnának azzal is, hogy hogyan őrizzük meg a versenyképességünket hosszabb távon ebben a kulcsfontosságú iparágban. Tudom, egyel összetettebb politikai üzenet lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr2416457304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása