Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Európán kívül tervez új gyártóegységet a Porsche

2021. szeptember 07. - Várkonyi Gábor Autóblog
Néhány éve még az is egy megemészthetetlen szentségtörés volt, hogy a Porsche Németországon kívül csinál bármit is. A Cayenne már önmagában magyarázatra szorult egy hardcore Porsche fanatikus számára, az meg főleg, hogy Pozsonyba vitték az összeszerelését (azóta meg a komplett gyártást).

240852902_319971429919145_4375439905587519517_n.jpg

Az idők változnak, egy SUV Porsche már régóta nem hír értékű a tradícionalisták szemében sem, úgyhogy megérett az idő egy újabb tabu ledöntésére. Nem hogy Németországon kívül, hanem egyből
 Európán kívül tervez új gyártóegységet a weissachi márka.

Azt sejteni lehetett már a megalakulásakor, hogy az ASEA térség Ázsiában akkora potenciállal rendelkezik, hogy azok, akik hosszútávon sikeres szereplők akarnak lenni a Kínát is magába foglaló közös gazdasági térségben, nem tudnak majd ellenállni a logikus döntésnek, és odaviszik a termelésük egy részét. A Porsche a hírek szerint Malajziában létesít új gyáregységet, melynek hangsúlya nem azon lesz, hogy mennyi autót tudnak ott gyártani, hanem azon, hogy a helyi igények minél magasabb szintű kiszolgálására megfelelő megoldást nyújtsanak.

A Porsche döntéshozói hangsúlyozták a hír kapcsán, hogy csupán helyi piacra szánják a jövőben ott elkészülő autókat.

Ne felejtsünk még egy szempontot: az ASEA térségben az energiaárak alacsonyak, a szabályozás pedig általánosan kedvezőbb az autógyártóknak, mint Európában. A hangsúly várhatóan tovább fog tolódni az európai gyártási bázisok irányából az ASEA térség irányába. A piac szinte korlátlan felszívó ereje az ipart kedvezően érintő körülmények mellett a végső és mindent elsöprő érv.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr1716679100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása