Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

Mitől lehetne jobb a közlekedési morál a magyar utakon?

2024. augusztus 02. - Várkonyi Gábor Autóblog

Millásreggeli-ben téma volt a közlekedési morál, illetve az, hogy miként lehetne megelőzni az Árpád hídon történt tragédiákat. Nem ez lett volna a Futómű rovat tervezett tartalma, de Mihálovits és Ács kolléga a műsor egy korábbi részében értekezett erről, és a hallgatói visszajelzések alapján foglalkoznunk kellett a dologgal.

453616420_1007125584537056_5891665057292641259_n.jpg
Vállalom a véleményem, minden kirívó és szörnyű tragédia, amivel az elmúlt időben szembe kellett néznünk, súlyosan deviáns viselkedésből fakadt, amit nem az fog megoldani, ha minden centimétert betrafizunk. Sokkal határozottabb rendőri jelenléttel kellene elejét venni a drogos, ittas vezetésnek, az agresszív autózásnak, a demonstratív szabálykerülésnek.


Értem, hogy kevés a rendőr, értem, hogy nehéz rendet tartani, de a pénzbeszedés helyett valós problémát jelentő dolgokkal kellene foglalkozni, amelynek egy eleme lehetne a kiemelt helyeken az átlag sebesség mérés, sok más egyéb elem ugyanakkor elengedhetetlenül fontos lenne mindannyiunk biztonsága érdekében.

Erről szólt a ma reggeli Futómű rovat. Miért nem tudunk kooperálni a közlekedésben? Miért nincs üteme annak, ami a magyar utakon történik? Miért vagyunk alkalmatlanok arra, hogy kulturáltan közlekedjünk az autópályáinkon?

Link itt, 25:30-tól Futómű rovat, amiben természetesen az "eredeti" témára is maradt egy kis idő.

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5218459037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása