Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

DS, Kia, és német sebesség...

2019. február 06. - Várkonyi Gábor Autóblog

A héten a DS márkáról, a Kia Proceed debütálásáról és a német sebességkorlátozás körül forrongó viták legfrissebb fejleményeiről beszélgettem a 90.9 Jazzy Rádió stúdiójában, a Millásreggeli Futómű rovatának állandó autós szakértőjeként.

Biztosan mindenki emlékszik a Citroen DS ikonikus modelljére az 50-es évekből. A Citroennél úgy döntöttek, hogy új márkát alapítanak erre a genetikára. Ez elsőre talán kicsit meghökkentő lehet, hiszen hétről-hétre arról beszélünk, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie az autóiparnak, de a francia PSL csoport úgy gondolta, hogy a kb. 10 évvel ezelőtt bevezetett almárkaként bemutatott DS sorozat mostantól folytassa önálló márkaként pályafutását az európai, és legfőképpen a kínai piacon. A műsorban beszámolok még a KIA Proceed modelljével versenypályán szerzett tapasztalataimról, ahol végre nem csak a szokásos nyugdíjas köröket lehetett megtenni, hanem az újságírók is úgy tolhatták neki, ahogy a csövön kifér, és rátérünk a már múlt héten is érintett németországi sebességkorlátozási vitában elhangzó újabb érvek és ellenérvek áttekintésére is.

Meghallgatom

 

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr7514601944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása