Várkonyi Gábor Autóblog

Várkonyi Gábor Autóblog

A Mercedes a leginnovatívabb prémium márka, a Teslát megelőzi a kínai NIO

2019. augusztus 13. - Várkonyi Gábor Autóblog
h4-190809944_jpg_maxw_900.jpegA leginnovatívabb prémium márka a Mercedes, a Teslát előzi egy kínai márka.

A Center of Automotive Management 2005 óta készíti el évente a leginnovatívabb prémium márkák listáját. A metodika szerint elemzik az aktuális és a jövőbeli autóipari trendeket, valamint az egyes márkák innovációs erősségét. 40 autógyártó technikai újításait elemzik negyedévente 50 előre definiált kritérium szerint, mint például technológiaterület, innováció típusa, ötlet eredetisége, a technológia érettsége, stb. Ebből állították össze idén is az "AutomotiveINNOVATIONS report 2019"-et.

A felmérés egyértelműsíti a német prémium trió elsőségét, ugyanakkor kijelenti, hogy az elektromobilitásban nem a németeknél van egyelőre a kezdeményező szerep, itt továbbra is a Tesla, illetve egyre inkább kínai márkák adják meg az ütemet.

Az innovációs indexbe a sorozatban kapható, tehát megvalósult újítások lényegesen nagyobb súllyal esnek latba, mint tanulmányautók újításai.

A lista szerint 2018/19 leginnovatívabb márkája a Mercedes, mely nagy előnnyel zárt az első helyen a konkurensekhez képest. Főképpen az új A és B-osztály, valamint a GLE fejlesztései, köztük az MBUX és az augmented reality-vel működő navigáció számít izgalmas friss technológiának, de a "prediction features" valamint az "energizing coach" is sok pontot gyűjtött.

A második helyezett Audi legerősebb kártyája a Q8, de az E-tron valamint az A6 is sok izgalmas funkcióval hódított. Az E-tron kamera alapú tükrei, valamint a 150 kW-s akkumulátora világújdonság.

A harmadik helyezett a BMW, mivel 2019-ben érkezett a piacra az új 3-as, az idei évi listába számos fontos újdonsága még nem teljes súlyozással esett latba. Jövőre a márka jó eséllyel tarthat számot a trónra.

A negyedik Jaguar főképpen a villanyautózással kapcsolatos fejlesztései miatt érdemelte ki előkelő helyezését.

Igazi meglepetés az itthon egyelőre kevéssé ismert kínai NIO az ötödik helyen. Szintén elektromos kompetenciájával tudott sok pontot gyűjteni, de a másik kínai márkával, a Bytonnal együtt, amely a tizenkettedik (!) helyre jutott fel, a "connectivity" témában is rendkívül erősek.

A Tesla előző évi negyedik helyéhez képest most a hatodikra szorult, a vizsgált időszakban egy-két update-en kívül nem tudok komoly újdonságot, vagy új modellt felmutatni. A Lexus az előző évi ötödik helyéhez képest a tizennegyedik helyre szorult, és az amerikai gyártók is nagyot csúsztak hátra, a Cadillac 6-ról 24-edik helyre esett, a Lincoln mögé.

A top10-be fért még sorrendben a Volvo, a Land Rover, a Porsche valamint a Rolls Royce.

Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://varkonyigabor.blog.hu/api/trackback/id/tr3715007186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása